Közeledik a helyi adók befizetésének határideje

KÖZLEMÉNY
2023. 09. 04., 11:43
Tájékoztatóban hívja fel az érintettek figyelmét a helyi adók befizetésének közelgő határifejére a polgármesteri hivatal. Mutatjuk a tudnivalókat:

A második félévben esedékes helyi adók befizetési határideje 2023. szeptember 15. (péntek). Mivel 2023. január 1-jétől több helyi adózást érintő jogszabályváltozás lépett hatályba, kérjük Tisztelt Adózóinkat, hogy a befizetések tekintetében különös körültekintéssel járjanak el. Javasoljuk, hogy közvetlenül a befizetést megelőzően ellenőrizzék aktuális adószámla-egyenlegüket az E-Önkormányzat Portálon (https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap ), ahol akár azonnal teljesíthetik is a befizetést elektronikus úton, bankkártyával.

Felhívjuk Tisztelt Adózóink figyelmét, hogy az előző évekhez hasonlóan a pénzforgalmi számlanyitásra nem kötelezett adózók esetében az I. félévre postázott egyenlegértesítő küldemény a II. féléves építményadó fizetési kötelezettséget tartalmazó készpénz-átutalási megbízásokat („csekk”) is tartalmazta. Ennek alapján az adóhatóság a II. félévi kötelezettségekről újabb értesítőt, készpénz-átutalási megbízást nem fog küldeni.

Amennyiben az egyenlegértesítő elkészítésétől eltelt időszakban adókötelezettséget érintő, fizetési kötelezettséggel járó változás történt, úgy ezen adózók esetében az újabb határozatokhoz az adóhatóság mellékelt készpénz-átutalási megbízás(oka)t („csekk(ek)et”), amelyeken fizetési kötelezettségeiknek eleget tudnak tenni.

További részletes tájékoztatót olvashatnak honlapunkon: https://kecskemet.hu/varoshaza/kozlemenyek-hirdetmenyek/tajekoztato-a-masodik-felevi-helyi-adok-befizeteserol

Köszönjük, hogy az adó befizetésével hozzájárulnak városunk fejlődéséhez.

dr. Temesvári Péter

jegyző