Kultúrában utaztunk - Kodály és Bartók nyomában határok nélkül

2022. 11. 18., 14:02
A kecskeméti Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. és a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ Kultúrában utazunk – folKulture elnevezésű, HUSRB/1903/33/0011 azonosító számú közös projektet valósított meg.

A projekt nagy hangsúlyt fektetett Bartók Béla és Kodály Zoltán kutatómunkájának bemutatására a mai népzenei és néptáncos programok által. A rendezvénysorozat során Szabadka és Kecskemét polgárai ismerkedhettek egymás zenéjével, táncával – ezáltal kultúrájával – megalapozva és továbbörökítve a kölcsönös megértést és tiszteletet. A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ Róna Táncegyüttese és a Kecskemét Táncegyüttes táncosai szakmai nap, műhelymunka, táncház és többnapos bentlakásos tábor keretében készültek a közös műsorukra. A Visszatekintés – Kodály és Bartók nyomában című koprodukciós, táncos-zenés bemutató előadásra Kecskeméten, a Hírös Agórában került sor.

Szerb népzeneórák keretében hat iskolában és a Hírös Agórában kecskeméti diákok ismerkedhettek a szerb kultúrával, hagyományokkal, szerb népzenével, néptánccal és a hagyományos népviselettel. A kecskeméti gyermekek kreatív, játékos, illetve kézműves foglalkozásokon vehettek részt szakképzett animátorok irányítása mellett a Játéktár és a szabadkai Aranykapu Játszóház közreműködésével. Mesemondók és népzenei együttes fellépése színesítette a programot. A projekt az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg az Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország–Szerbia által.

Az együttműködés az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program projektje keretében valósult meg az Európai Unió társfinanszírozásával. A projekt címe: Kultúrában utazunk-folKulture. Projektazonosító: HUSRB/1903/33/0011

KAPCSOLAT:

Projekt címe: Kultúrában utazunk – folKulture

Kapcsolattartó: Barta Dóra ügyvezető igazgató

Szervezet neve: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft.

Telefonszám: 76/503-880

E-mail cím: [email protected] 

A projekt tartalmáért teljes mértékben a Hírös Agóra Nonprofit Kft. vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és/vagy a programot Irányító Hatóságnak állásfoglalását tükröző tartalomnak.