Lakossági faápolás a véderdőkben

KÖZLEMÉNY
2023. 05. 24., 19:04
A Kecskemét Megyei Jogú Város vagyonkezelésében lévő Vízmű utcai és Izsáki úti véderdőkben lakossági faápolás lesz szombaton, a környéken élők bevonásával.

Felhívás!

A közgyűlés által korábban elfogadott modern szemléletű erdőkezelés keretében márciusban közösségi faültetés volt, amikor is 300 darab őshonos keménylombos facsemete elültetése valósult meg. Az elültetett facsemeték az éltető tavaszi esők hatására szépen kihajtottak, de a lágyszárúak is megnőttek. Ezért szükség van a facsemeték szakszerű megápolására.
A közösségi facsemete ápolás során a 300 darab őshonos keménylombos facsemete ápolásának a szakirányítását az önkormányzat biztosítja. Az ápolandó fafajok: kocsányos tölgy, vénic szil (az év fája), vadkörte, vadalma, madárcseresznye.
A szervező azt tervezik, hogy faápolás közben az erdőben szétszórt szemetet is összegyűjtik, egyúttal a locsolásról is gondoskodnak.
A lakossági facsemete ápolás helyszíne, időpontja:
Vízmű utca: 2023. 05.25. 17.00 (Találkozópont: Vízmű u. 34.)
Izsáki út: 2023.05.26. 16.00 (Találkozópont: Izsáki út és a Kullai köz sarka)
A szervezők kérik, hogy a facsemete ápolásra vállalkozó lakosok kényelmes munkaruhában jelenjenek meg az időjárási viszonyoknak megfelelően. Lehetőleg hozzanak magukkal a faápoláshoz (fűnyesés, gyomlálás) szükséges eszközöket (sarló, metszőolló, kapa, védőkesztyű, vödör).
Előzetes információt lehet kérni a szakirányítótól (30/2981302), ill. lehetőség szerint a megadott telefonszámon jelezék vissza a részvételi szándékot.