Lázár Bence emléke előtt tisztelegtek a tornával

2022. 12. 29., 19:21
Újra megrendezték a Lázár Bence Emlékgálát, mely a fiatalon elhunyt, kecskeméti születésű labdarúgó előtt tiszteleg. A Messzi István Sportcsarnokban megrendezett öregfiúk emléktornán a labdarúgó korábbi csapatai is képviseltették magukat.
A galéria 10 képet tartalmaz

Hosszú kényszerszünet után újra megrendezték a fiatalon elhunyt Lázár Bence emlékére szervezett labdarúgó emléktornát a Messzi István Sportcsarnokban.

- Ez a rendezvény, amit Bence emléke hívott életre, a labdarúgás szeretetéről szól. Ugyanis neki ez a sport volt a mindene. Nyolc csapatos tornát szerveztük  idén. Bence nevelőegyesületei, NBI-es, NBII-es klubja, a menedzserirodája állított össze csapatot, de a Kecskeméti TE is képviselteti magát – árulta el Kertész Balázs főszervező.

Lázár Bence 2018. február 22-én, 26 esztendősen súlyos betegségben, leukémiában hunyt el. Az utánpótlás válogatott támadó karrierje az Újpest FC-vel fonódott egybe, szerepelt Nyíregyházán is, de jó szívvel emlékeznek rá korábbi állomáshelyein, Lajosmizsén és Kerekegyházán is. A tiszteletére rendezett öregfiúk emléktornán éppen ezért korábbi csapatai is képviseltették magukat.

- Egy remek embert ismertem meg benne, amikor hozzánk került. Voltak közös ismerőseink, egyből nagyon összemelegedtünk. Játszani is nagy élmény volt vele, full profi volt mindenben. Sajnos ma már nincs közöttünk, a többiekkel azonban a mai napig is tartjuk a kapcsolatot
— emlékezett vissza Ovszijenko Volodimir, a Nyíregyháza Spartacus öregfiúk csapatának tagja.

- Bence egy nagyon életvidám srác volt, tele tervekkel, erővel, energiával. Pozitív kisugárzása átragadt a társaira is. A gálának most helye van, a család megpróbálja ápolni Bence emlékét, az alapítványon keresztül is, ami dicséretre méltó dolog – fogalmazott Trepák Attila.

Az emléktornán szerepelt még négy gálacsapat is: az olimpikonok csapata mellett az Újpesti Futsal Club hívott életre egy jótékonysági csapatot, és pályára lépett a Sport TV és a Magyar Művészválogatott csapata is.

A mai esemény megnyitóján fellépett Curtis, illetve megköszönték a megjelenteknek, hogy részt vettek az emléktornán.

Lázár Bence családja fontosnak tartja, hogy a Soha ne add, fel LÁZÁR BENCE Emlékalapítványon keresztül nemes ügyeket karoljanak fel, támogassák Bence sorstársait. A Lázár Bence Emlékgálát harmadik alkalommal rendezték meg, a hagyomány tovább folytatódik majd.