Leállt a távfűtés Kecskeméten!

2023. 05. 02., 13:58
Az előrejelzések szerint végre tartósnak ígérkezik a felmelegedés! Ezért a TERMOSTAR Kft. május 2-án leállította a távfűtést Kecskeméten.
A kép illusztráció!

A kecskeméti távhőszolgáltató már az elmúlt hetekben is a változékony tavaszi időjáráshoz alkalmazkodó, pénztárcakímélő szakaszos fűtésszolgáltatást nyújtott.

  • A korszerű távfűtési megoldás lényege, hogy ha felmelegszik az idő, az automatika lekapcsol, és a radiátorok kihűlnek. Ha csökken a külső hőmérséklet, ismét felmelegszenek a fűtőtestek. Ez fogyasztóink számára gazdaságos megoldást jelent, ugyanakkor megfelelő komfortérzetet biztosít - mondta el Horváth Attila, a TERMOSTAR Kft. ügyvezető igazgatója. Aki hozzátette: a lakossági visszajelzések nagyon pozitívak voltak. A szakaszos szolgáltatás azoknak is lehetőséget nyújtott a pénztárcakímélő fűtésre, akik olyan társasházban élnek, ahol a lakóközösség – egyelőre – nem valósította meg a fűtéskorszerűsítést.

A rendszer a fűtésleállást követően is rugalmasan reagál a fogyasztói kérésekre. Ha május 2-át követően váratlanul hűvösre fordul az időjárás, és a lakóközösség úgy dönt, hogy továbbra is igényt tart a fűtésre, nincs más teendőjük, mint írásban jelezni ezt a TERMOSTAR Kft. felé közös képviselőjük útján. A távhőszolgáltató ebben az esetben visszakapcsolja a fűtést az adott társasházban.

A TERMOSTAR Kft. szakemberei felhívják a figyelmet, hogy azokban a lakásokban, ahol megtörtént a fűtéskorszerűsítés, a fűtési időszakot követően a termosztatikus radiátorszelepeket teljesen nyitott állapotba kell helyezni, és nyáron is így tartani. Ez megakadályozza az úgynevezett szelep leragadást, illetve a fűtés indításakor előforduló levegősödéseket. Így elkerülhetőek a váratlan meglepetések ősszel, az új fűtési szezon kezdetén.

A fogyasztók távfűtéssel kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit a [email protected] e-mail címre várják a kecskeméti távhőszolgáltató munkatársai.

(Sajtóközlemény)