Lezárták a kiskunhalasi tolvaj ügyét, aki még a testvérét is meglopta

KÖZLEMÉNY
2023. 03. 30., 09:55
Tucatnyi vagyon elleni bűncselekményért és kifosztásért kell felelnie annak a 22 éves kiskunhalasi férfinak, aki tavaly nyáron „aktívan” bűnözött.

Mint arról korábban beszámoltunk, sorban érkeztek a bejelentések lopásokról a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra tavaly nyáron. Pár hét alatt több tucatnyi értéknek: kerékpároknak, elektromos szerszámoknak, arany ékszereknek, élelmiszereknek, járművek akkumulátorainak, szeszes italoknak és kerti bútornak veszett nyoma, többségében éjszakánként. Az akkor még ismeretlen elkövető ingatlanok udvarából, garázsából, a város kerékpártárolóiból, egy italdiszkontból és egy vendéglátóhelyről, több lakóházból, valamint parkoló autókból szerezte be zsákmányát. A lopott holmik értéke több millió forintra rúgott, ugyanis a tolvaj közel egy tucatszor „lecsapott” és jó érzékkel emelte el az értékesebb darabokat.

Felkutatására egy nyomozócsoport alakult, akik munkájuk eredményeként 2022. július 26-án elfogták és őrizetbe vették a lopásokkal gyanúsítható 22 éves férfit. Idő közben arra is fény derült, hogy az egyik alkalommal még testvérét is megkárosította a férfi, ugyanis pénzre volt szüksége, hogy kábítószert vásárolhasson. Rokonának a telefonját emelte el, ráadásul éjszaka, alvás közben vette el a feje mellől a készülékét. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki kifosztásért és a lopásokért. A helybéli részletes beismerővallomást tett. A rendőrök megtalálták az eltulajdonított értékek egy részét és visszaadták a tulajdonosaiknak.