Lopott rendszámmal, jogosítvány nélkül

KÖZLEMÉNY
2023. 05. 03., 08:36
Egy 34 éves férfi úgy gondolta, hogy kétes állapotú autójára rendszámot szerez. Tette mindezt illegálisan.

Még 2023. április 25-én érkezett bejelentés a Bajai Rendőrkapitányságra, mert egy parkolóban hagyott autóról valaki lelopta mindkét rendszámot. A nyomozók elrendelték a hatósági jelzés körözését, és ezzel párhuzamosan adatgyűjtést végeztek a bűncselekmény helyszínének közelében, amely eredményes volt. Találtak egy tanút, aki elmondta, hogy a parkoló melletti játszótéren volt a gyermekével, amikor csattanásra lett figyelmes. Ahogy a zaj felé nézett, látta, hogy egy ismeretlen – a kezében rendszámokkal – egy Ford Fiesta mellől éppen sietve távozik. A hölgy megfigyelte, hogy a számára idegen férfi egy kék színű Daewoo Matizba száll be. A szemfüles tanú a közterület felügyelők közreműködésével azonnal értesítette rendőrséget, így mire a károsult visszaért az autójához, az egyenruhások már úton voltak a bűntett helyszíne felé.

Néhány nappal később a járőrök intézkedés alá vontak egy kék színű Daewoo Matizt. A kocsi ellenőrzésekor kiderült, hogy arra a Ford – immár körözés alatt álló – rendszáma van felszerelve. A sofőr jogsértéseinek sora ezzel azonban még nem ért véget: a 34 éves bajai férfit ugyanis korábban a bíróság a járművezetéstől jogerősen eltiltotta.

A bűnelkövetőt előállították, és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi jelenleg szabadlábon védekezhet.