Magyar rekord a XIII. Szamócás Vásári Forgatagon

2024. 05. 23., 17:56
Május 18-án szombaton rendezték meg a XIII. Szamócás Vásári Forgatagot Lajosmizsén. Az egésznap tartó esemény programjai igazán népszerűek voltak a családok körében. Nem csupán a színvonalas fellépők, valamint az ízletes szamócák vitték a prímet a forgatagon, hanem egy magyar rekord is született. 207,5 kilós hamburgert készített el az M5Burger&Grill.
Fotó: Molnár H. Boglárka
A galéria 59 képet tartalmaz

Citerások, népdalkör, néptáncbemutató és több koncert is várta a családokat szombaton a XIII. Szamócás Vásári Forgatagon, Lajosmizsén. A gyermekek jót játszottak a kézműves foglalkozásokon, a játszóházban, az ugrálóvárban. Az eseményen számos kézműves vásározó is elhozta saját készítésű portékáját. De természetesen a finom, ízes, zamatos szamóca vitte a prímet.

Az eseményen egy nem mindennapi sütés is zajlott. A Lajosmizséről induló vállalkozás, az M5Burger&Grill egy magyar rekordot készült felállítani.

A készítők a levegőben forgatták meg a húspogácsákat.

Végül egy 207,5 kilós hamburgert hoztak össze a szakácsok, amit a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak ajánlottak fel. Hamburger méret rekord még nem volt Magyarországon, úgyhogy elég magasra emelte a lécet az M5Burger&Grill.