Már 10. éve farsangol együtt a Trizoli Egyesület

2023. 02. 25., 11:38
Idén 10. alkalommal állt össze a színes társaság a Főtéren egy közös farsangi futásra. Az eseményen minden évben a fogyatékkal élők és az ép sportkedvelők közösen futnak egy szerpentin-kört, ezzel is erősítve a társadalmi esélyegyenlőséget. A futás után meleg teával, fánkokkal és süteményekkel ünnepeltek a sportolók.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 38 képet tartalmaz

Kuti Zoli neve sokunknak ismerős már. Az egyesület szíve-lelke, ma 10. éve rendezte meg a Farsangi Jótifutit Kecskemét főterén. Bár zord időjárási körülményekkel kellett megküzdeniük, a csapat jóízű kacagása mégis messzire elért. Az esemény célja minden évben a sport népszerűsítése és az összetartozás erősítése. A futás alkalmával kicsik és nagyok, kerekesszékesek és kétlábúak egyaránt elindulhattak. Az egyedi és feltűnő, vidám jelmezek nagy látványosságot jelentett a városban, szinte minden járókelő a csodájukra járt.

A főtéren sétálgatók is megálltak megcsodálni az egyesületet

A színes társaság feltűnőségét nemcsak a jelmezek adják. A rendezvényen fogyatékkal élők és egészséges emberek együtt gyülekeznek, barátkoznak, futnak. A közös futás nem a versenyről szól, hanem az összetartozásról, hogy a fogyatékossággal élők és az épek együtt éljék meg az örömöket.

A csapat a 0. kilométerkő körül szerpentin futásban rajtolt el. A célban a szervezők meleg teával és süteményekkel fogadták az elfáradt csapatot, akik energiával telve vidáman folytatták a bohóckodást.