Már 100.000 megtekintésnél jár a Petőfi-klip

2023. 02. 24., 17:15
4 hónap leforgása alatt 100.000-en látták Youtube-on a No Sugar zenekar Petőfi-klipjét, A Hegyek köztöt. Az erdélyi zenekar Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának felkérésére, a Petőfi 200 emlékévek égisze alatt dolgozta fel ezt a kevésbé ismert, ám annál aktuálisabb verset.

Mit üzenne Petőfi korunk emberének? Erre kereste a választ az erdélyi zenekar az adaptációs munka során. A Hegyek közt nem csupán egy tájleíró költemény, ennél sokkal több. Arra a mindannyiunk számára ismerős problémára keresi a választ, hogy a mindennapi robotolásból kiszakadva, miképpen találhatunk önmagunkra újra. Ennek megfelelően a szabadságvágy és a természet szeretete is helyet kaptak a kisfilmben: Petőfi életunt irodistaként, Júlia fásult pultoslányként jelenik meg a klipben.

A dinamikus dallam, a költői sorok végig vezetnek Bács-Kiskun csodálatos tájain. Megjelenik a filmben a hajósi Érseki Kastély, a pincefalu, a fülöpházi homokbuckák világa, az alföldi puszta, a végtelenbe nyúló róna, de feltűnnek a hargitai hegyek, köztük a Hagymás-hegység Öcsém-tetője is. Útjuk során a szerelmesek kalandoznak a Dunán, ellátogatnak a romantikus Veránka-szigetre, majd Dusnokon lampionos ladikozással és egy akusztikus zárással, a tábortűz mellett találkoznak a zenekarral.

A No Sugar dinamikus dallamvezetése, Petőfi Sándor máig érvényes mondanivalója és a meseszép tájak teszik teljessé a kész remekművet, amely a visszajelzések és statisztikák alapján valóban képes megszólítani úgy a fiatalabb, mint az idősebb generációkat is.