Már a belvárosi piacon is kaphatók a Bács-Zöldért őstermelő tulajdonosainak friss, egészséges terményei

2023. 08. 25., 13:20
Immár a kecskeméti piacon is kaphatók a Bács-Zöldért Zrt. őstermelő tulajdonosainak Kisfáiban megtermelt friss, egészséges idénytermékei. A minőségi zöldségek és gyümölcsök jelentős választékban és kedvező áron kaphatók a Budai utcai piac szabadtéri részén. A Bács-Zöldértnél emellett – elsősorban márciustól novemberig – Szedd magad! akcióban is várják az érdeklődőket, akik egy kiváló családi program keretében, piknikkel kiegészítve szedhetik le maguk az éppen érő szabadföldi „vitaminbombákat”.

Mint Bűdi Zsolt Attila vezérigazgató, a Bács-Zöldért egyik tulajdonosa elmondta, a piacon való megjelenéssel kettős céljuk volt. Egyrészt szeretnék jobban megismertetni a kecskemétiekkel és környékbeliekkel, hogy itt helyben, néhány kilométerre a városközponttól, a reptér túloldalán több mint 200 hektáron teremnek a finomságok, melyeket helyben leszedhetünk a Szedd magad! akcióban. Másrészt, aki nem tud, vagy nincs ideje személyesen kimenni, az megvásárolhatja a terményeket a belvárosi piacon, szintén kedvező áron.

Jelenleg nem kevesebb, mint 64 fajta paprikát lehet szedni, köztük a kuriózumnak számító szabadföldi kaliforniai paprikát, pritaminpaprikát, öt fajta kápia paprikát, gyűrt végű blocky paprikát, természetesen hagyományos spitz paprikát is, és van egy nagyon különleges, 15 fajtából álló erős-csípős szortiment a picit pikánstól a borzasztó erősig – sorolta Bűdi Zsolt Attila.

Ami a gyümölcsöket illeti, pillanatnyilag három fajta szilvát lehet kapni vagy szedni, s később még hét fajtát fognak kínálni, egészen a fagyokig. Sajnos a fagy idén teljesen megsemmisítette a kajszi-, az őszibarack- és a birstermést – ez egyébként országos probléma –, így idén a szilva értékelődik föl, arra kell fókuszálni. Hamarosan megjelenik továbbá a piacon a csemegeszőlő, ebből öt fajtával lesznek jelen.

A Bács-Zöldért vezérigazgatója megjegyezte: Szedd magad! akciók több helyen is vannak az országban, de ekkora volumennel, ilyen széles fajtaválasztékkal és ilyen kuriózum fajtákkal csak itt találkozhatunk, ennyiben tehát egyedülálló ez a lehetőség.

„Nyilvánvalóan nagyon kedvező árakon dolgozunk, de az elsődleges cél mégsem ez, hanem a minőség. A Bács-Zöldért tulajdonosainak hitvallása – akik mindannyian őstermelők vagyunk –, hogy szabadföldön termesztünk, nem üvegházban, nem hidrokultúrás termesztésben. Mi nem műtrágyás lével fölfújt csodákat árulunk, hanem saját talajon termesztett vitaminbombákat, tele antioxidánssal. Ez egy más világ. Ez az igazi minőség” – fogalmazott Bűdi Zsolt Attila.

A Budai utcai piac nyitvatartási idejében minden nap – tehát keddtől vasárnapig – árusítják terményeiket. Bőséges méretű, könnyen megközelíthető árusítóhelyük a piac szabadtéri részén, a mélygarázs lejárata mellett található. Aki pedig kilátogatna a földekre, hogy a Szedd magad! keretében maga szakítsa le a friss terményeket, az a Bács-Zöldért Facebook-oldalán tájékozódhat a részletekről. A közösségi oldalon a naprakész információk mellett – éppen mi és mennyiért szedhető – receptekkel, befőzési tanácsokkal is kedveskednek a látogatóknak.