Maxold ki a hetet a Plazma Centernél!

2023. 03. 13., 12:31
Ha március 13. és 18-a között két alkalommal látogatsz el a kecskeméti Plazma Centerbe, akkor a 2. plazmaadásod alkalmával plusz juttatásban részesülsz! Ráadásként a duplázó plazmaadók között egy okosórát is kisorsolnak!

A plazmaadók igazi hősök! Ez nem is vitatható, ugyanis a plazma - mint gyógyszeralapanyag - kiemelten fontos alapja számos gyógyszernek, amely több betegség számára nyújthat gyógyírt. A plazmaadás során az „önkéntes hősök” egy-egy véradás alkalmával hozzájárulnak mások életének megmentéséhez, segíthetik embertársaikat az egészségesebb élet reményében. Az immunvédekezési zavarban, vérzékenységben és májbetegségben szenvedő embertársaink, szervátültetésen átesett és égési sérült betegek számára elengedhetetlen gyógyszerek, csak vérplazmásból állíthatók elő; éppen ezért fontos biztosítani a megfelelő mennyiségű vérplazmamennyiséget, amelyhez minden segítségre szükség lesz. És bizony, így válhatsz a plazmaadásoddal te is igazi hőssé!

Tudtad, hogy a plazmaadásoddal nemcsak életet menthetsz, hanem te is nagyon jól jársz?

Minden plazmaadást egy orvosi vizsgálat előz meg, amely során naprakész információkat kaphatsz a saját egészségi állapotodról!

A plazmaadás ideje alatt egy barátságos, kényelmes környezetben lehetsz, ahol internetezhetsz, tévézhetsz, zenét hallgathatsz, a folyamat végén pedig enni- és innivalóval hálálják meg a Plazma Center dolgozói a kitartásodat.

A ráfordított idődért cserébe minden alkalommal készpénzes juttatásban részesülsz! Ha ezen a héten mégsem tudnál elmenni plazmát adni, ne csüggedj: A kecskeméti Plazma Center folyamatosan készül extra napokkal!

  • 2023. március 20. PlazMacaron – a macaron és a boldogság világnapján! Minden plazmaadó ajándék macaront kap, emelett egy konyhai robotgéppel is gazdagodhat!
  • 2023. március 22. A Víz világnapja – a plusz 1.000 Ft-os juttatás mellett ajándék kulacs jár mindenkinek, emellett kisorsolnak 5 db vízszűrő kancsót is!

A kecskeméti Plazma Center ezekkel az extra napokkal szeretné meghálálni plazmaadó hőseik segítségét! Ha bizonytalan vagy, de szeretnél te is vérplazmát adni, nyugodtan keresd fel a Plazma Center munkatársait, akik örömmel fognak neked segíteni!

Plazmát csak azok a személyek adhatnak, akik életkora 18 és 60 év közé esik. A jelöltek egy egészségügyi előszűrő alkalmassági vizsgálatot követően vehetnek részt a plazmaadáson. A vizsgálatokhoz személyi igazolványra, lakcímkártyára és TAJ-kártyára van szükség.

Mire jó a vérplazma?

A plazma olyan fehérjéket tartalmaz, amelyeket máshonnan nem lehet kinyerni. Nem állítható elő szintetikus úton, ezért nagyon fontos, hogy minél többen segítsenek és jelentkezzenek plazmaadónak. Az ilyen alkotóelemekből készült orvosságokat használják többek között a véralvadási zavarok, immunhiányos betegségek, égési sérültek vagy transzplantáción átesett betegek kezelésére.

Megterhelést jelent-e a plazmaadás a szervezetnek?

Annak, aki egészséges, nem jelent megterhelést a plazmaadás, hiszen egy egészséges szervezet könnyen képes pótolni a vérplazmát, melynek 92%-a víz. 365 napon belül akár 45 alkalommal is adhatunk plazmát – ez csaknem heti egy alkalom.

Hogyan zajlik a plazmaadás folyamata?

A plazmaadáshoz időpontfoglalás szükséges telefonon keresztül vagy a Plazma Center Facebook-oldalán, üzenetben. A plazmalevétel műveletét egy speciálisan erre a feladatra kifejlesztett gép végzi, mely a levett vért plazmára és vérsejtekre, valamint vérlemezkékre bontja, majd a két utóbbi alkotóelemet visszajuttatja a véráramba. Ez különbözteti meg a vérvételtől és teszi lehetővé, hogy 365 napon belül akár 45-ször is adjunk vérplazmát. Egy alkalommal 600-800 ml vérplazma levétele történik.  

Alkalmanként 15-20.000 Ft

A plazmaadók fáradozásait a Plazma Center egyedülálló módon készpénzben fizeti ki. A rendszeres plazmaadók 15-20.000 forintot is kaphatnak alkalmanként, és ha az egészségük engedi, akkor akár négy alkalommal is jöhetnek egy hónapban.

Ne felejtsd, te is lehetsz hős!

Plazma Center Kecskemét

Plazma Center Kecskemét 6001, Kecskemét, Kálvin tér 10-12. (II. emelet, a nagy Posta oldalában) 
 Tel.: +36 76 545 235 
 E-mail: [email protected] 
 Nyitvatartás: 
 Hétfő: 8:00-18:30 
 Kedd: 7:30-18:30 
 Szerda: 8:00-18:30
Csütörtök: 7:30-18:30 
 Péntek: 7:30-18:30 
 Szombat: 7:30-15:30 

 Az Ön vérplazmája is életeket menthet! Ha szívesen segítene beteg embertársain, keresse a Plazma Center barátságos munkatársait: www.plazmacenter.hua block of text. Double-click this text to edit it.

(x)