MBH Bank Cycling Team sikerek az ifjúsági világkupán

KÖZLEMÉNY
2023. 08. 18., 16:34
Augusztus 16-én és 17-én rendezték a 10 fordulóból álló ifjúsági világkupa 9. fordulóját Nyíregyházán és környékén. A három szakaszos versenyen Európa legjobb válogatottjai mérték össze erejüket.

A hazai rendező egy klubcsapatot is meghívhatott a viadalra. Ez a megtiszteltetés, a kecskeméti kötődésű, MBH Bank Cycling Team kerékpárosait érte. Így a magyar válogatottal együtt összesen 12 hazai kerékpáros állhatott rajthoz.

A Vidéki, Balogh, Szöllőssy, Dobai, Fehérvári összeállítású sorra nagyon nehéz feladat várt, mivel ilyen erősségű mezőnyben még nem volt alkalmuk rajthoz állniuk.

Bár voltak nehézségek a három szakasz alatt, a csapatnak mégis sikerült szintet lépnie. Kezdődött azzal, hogy az első 136 km-es szakaszt közel 50 km/h sebességgel tette meg a mezőny. A második szakasz esőben kezdődött, amely magával hozta a bukásokat is. Szerencsére az MBH-s fiatalok jól helyezkedtek a mezőnyben és ezért elkerülték az eséseket. Mindkettő mezőnyversenyt a világbajnoki bronzérmes norvég Felix Orn-Kristoff nyerte meg.

A mindent eldöntő 4 km-es időfutam előtt, még Szöllőssynek és Baloghnak maradt esélye, hogy a legjobbak között végezzen. A Nyíregyház belvárosában kijelőlt pályán Balogh Zsombornak sikerült a világ élvonalához közel maradni. Ennek köszönhetően a szakaszon és az összetett rangsorban is a 12. helyen végzett. Mivel sikerült a magyar válogatott időfutam specialistáit is megelőznie, megszerezte a legjobb magyar versenyzőnek járó fehér trikót!

Az MBH Bank Cycling Team eredményei:

12. Balogh Zsombor

24. Szöllőssy Ádám

57. Dobai Dávid

59. Vidéki Csaba

62. Fehérvári Marcell