Megáldották a Gondviselés Házát

2023. 01. 20., 14:34
A vízkereszt ünnepéhez kapcsolódó hagyományhoz híven, a mai napon megáldották a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Regionális Központjának épületeit. Elsőként a Matkói úti telephelyüket, majd a Hoffman János utcán található Gondviselés Házát szentelte meg dr. Jeney Gábor atya.
Fotó: Puskás Barbara
A galéria 23 képet tartalmaz

Vízkereszt ünnepén a legismertebb szokás a házak szentelése. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportjánál évek óta hagyomány a helyiségek megáldása. A mai napon elsőnek a Matkói úti telephelyükön, majd a Hoffman János utcán található Gondviselés Házában került sor az eseményre.

A szeretetszolgálat vezetői, munkatársai és önkéntesei közös imádságon vettek részt, majd dr. Jeney Gábor plébános kérte Isten áldását, békéjét a házra és a benne dolgozókra, ellátottakra.  Az atya megáldotta és szenteltvízzel meghintette a közösségi tereket, az irodákat, a nappali melegedőt és a családok átmeneti otthonának helyiségeit, majd felírta az ajtók szemöldökfáira az évszámot és - népi értelmezés szerint - a Háromkirályok nevének (Gáspár, Menyhért, Boldizsár) kezdőbetűit. Végül a tagok egy munkaebéden és egy csoportgyűlésen vettek részt közösen.