Kihirdették a Város Borát

2024. 05. 17., 09:25
Kihirdetésre kerültek a a Kecskeméti Mathiász János Hegyközség Termelői Borversenyének díjazottjai és átadásra került a 2024. évi Kecskemét Város Bora díj. Kecskeméti Mathiász János Hegyközség és a Mathiász János Borrend az idén két borversenyt szervezett.
A galéria 13 képet tartalmaz

A Kecskeméti Mathiász János Hegyközség Termelői Borversenyére 11 termelő 40 mintával nevezett, melyből 11 kapott arany minősítést, 15 ezüstöt, 8 pedig bronz minősítést. A Kecskeméti Mathiász János Hegyközség különdíját a kunszállási Polyák Borászat, a Mathiász János Borrend különdíját pedig a kiskunfélegyházi Selb Családi Birtok érdemelte ki.

2024. május 3-án a Mathiász János Borrend szervezésében, a Kecskeméti Mathiász János Hegyközség és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szőlészeti és Borászati Intézet Kecskeméti Állomása közreműködésével került megrendezésre a hagyományos Kecskemét Város Bora kiválasztása. A megtisztelő cím elnyerésére a kiírásban megjelölt településekről származó, 2024. évben megrendezésre kerülő valamely borversenyen nagy arany-, arany-, illetve ezüstérmert nyert mintákkal lehetett nevezni. A kiírás szerinti feltételeknek megfelelt nevezett 8 termelőtől származó 23 tételt az e célra létrehozott Bizottság bírálta és választotta ki a címre érdemes bort.

Kecskemét Város Bora megtisztelő címet 2024-ben az izsáki Gedeon Birtok Kövidinka bora viselheti. 

A nyertesek a XIX. Helyi Termék Ünnep - Hungarikum Fesztiválon május 11-én, Kecskemét főterén kerültek kihirdetésre. A hegyközségi borverseny elismeréseit Kocsis Pál a Mathiász János Borrend elnök nagymestere, valamint Sághi Tamás a Kecskeméti Mathiász János Hegyközség elnöke adta át, a Kecskemét Város Bora díjat a kecskeméti önkormányzat nevében Leviczky Cirill önkormányzati képviselő adta át Varga Árpádnak, az izsáki Gedeon Birtok tulajdonosának. A győztes bor termelője egy évig használhatja a Kecskemét Város Bora címet, amit terméke címkéjén is megjeleníthet. A díjátadó ünnepség házigazdája Szappanos Benedek borkultúra szakértő volt. A Kunsági Borvidék szőlőtermesztőinek és borászainak áldozatos munkája elismerést érdemel.

Ezúton is gratulálunk a nyerteseknek!