Megnyílt Kecskeméten, Közép-Európa legkorszerűbb hőszigetelő anyagot gyártó üzeme

2024. 05. 23., 18:52
Sikeresen befejeződött Kecskeméten az EPS polisztirol gyártó és EPS polisztirol hulladék átvevő és újrahasznosító üzem építése. A beruházó a Hőplusz Rendszer Kft., amely 4400 négyzetméteres üzemet hozott létre, továbbá új, világszínvonalú gyártás technológiát is beszerzett. A környezetvédelmi szempontból is kiemelkedő jelentőségű projekt 2,5 milliárd forintból valósult meg.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 35 képet tartalmaz

Ma délután Kecskeméten nyílt meg Magyarország első olyan gyára, mely polisztirol hulladék újrahasznosításával is foglalkozik, és amely hozzájárul az ipari szintű környezetvédelemhez. A Hőplusz Rendszer Kft. EPS polisztirol gyártó és EPS polisztirol hulladék átvevő és újrahasznosító üzeme a Mindszenti körúton épült meg 1 év alatt.

A fejlesztés keretében a gyártócsarnok megépítésén, és az infrastruktúra kialakításán kívül új gyártógépsorokat is beszereztünk. A német Erlenbach céggel kötött stratégiai megállapodásunk eredményeként a világ legkorszerűbb gyártástechnológiájával felszerelt gyára jött létre Kecskeméten, számos, először itt debütáló műszaki megoldással, amelyek révén világszínvonalon fogjuk gyártani az EPS hőszigetelés termékeit
— hangsúlyozta Deutsch Endre, a Hőplusz Rendszer Kft. ügyvezetője.

A vállalat 4400 négyzetméteres üzemet hozott létre, továbbá új gyártástechnológiát is beszerzett. A fejlesztésnek köszönhetően csökken az energiafelhasználás, a gyártási idő, valamint gyártáskor keletkező hulladék mennyisége, többszörösére nőtt a cég gyártókapacitása, termékpalettája pedig új termékekkel bővült.

Újabb lépés Kecskemét és egyben Magyarország gazdasági fejlődésében. Biztos munkahelyeket teremt, egy jó adófizetője a városunknak és kormányunknak. Egy olyan fejlett technológia, amely az otthonokban és az intézményekben biztosítja a meleget, a biztonságot és a jó érzetet
— mondta a helyszínen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.

Az eseményen egy zöldgomb megnyomásával vette kezdetét szimbolikusan a gyártás az üzemben ma délután, majd legördült az első legyártott szigetelőtömb. Ezt követően a Hőplusz Rendszer Kft. ügyvezetője felajánlott 4 családi ház hőszigeteléséhez való homlokzati anyagot, melyet a 11-es körzetben, Műkertvárosban, Rendőrfaluban, Kósafaluban és Muszáj városrészben kapnak meg a lakosok.

A fejlesztésnek köszönhetően a Hőplusz Rendszer Kft. 22 munkahelyet őriz meg és további 8 munkahelyet hoz létre. A vállalat a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül 1,2 milliárd forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert. A teljes projekt bekerülési költsége 2,5 milliárd forint.