Címke: Szemereyné Pataki Klaudia
Keresés
Dátum választó
Rendezés
19 találat
2023.03.30

A baloldal továbbra sem érti: nem építtet akkumulátorgyárat a Mercedes Kecskeméten

"Teljes félretájékoztatás és álhírgyártás történik a kecskeméti Mercedes-Benz tevékenységével kapcsolatosan" - így reagált Szemereyné Pataki Klaudia polgármester Kopping Rita napirend előtti felszólalására a csütörtöki közgyűlésen. A baloldali önkormányzati képviselő, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület többi képviselőjével együtt továbbra sincs meggyőződve arról, hogy nem épül akkumulátorgyár Kecskeméten, még annak ellenére sem, hogy ezt a Mercedes-Benz megerősítette.
2023.03.29

"Műveld a csodát, ne magyarázd!" - Nagy László-szavalóversenyt tartottak az Agórában

"Műveld a csodát, ne magyarázd!" - ezzel a Nagy László-idézettel hirdetett szavalóversenyt a kecskeméti bolgár nemzetiségi önkormányzat néhány hónappal ezelőtt. A versenyen Nagy László bolgár vonatkozású verseivel vagy bolgár nyelvből átültetett műfordításaival lehetett indulni általános és középiskolás diákoknak. Ma délután a Hírös Agórában kéttucat fiatal versengett a legjobb szavalóknak járó elismerésért.
2023.03.18

Tízéves fennállását ünnepelte a kecskeméti Kosárlabda Akadémia

Tízéves fennállását ünnepelte péntek este a Sheraton Hotelben tartott nagyszabású ünnepi fogadáson a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia. Az estélyen Ivkovicné Béres Tímeát, az akadémia alapító-igazgatóját az országos kosárlabdaszövetség (MKOSZ) emlékérmével tüntették ki, Deutsch Tamás pedig a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) elnökeként bejelentette, hogy a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. idén 200 millió forintos állami támogatásban részesül.
2023.03.10

Kecskemét polgármestere is ott volt Gazdasági Évnyitón

Az inflációt a gazdaság számára is a legnagyobb kihívások közé sorolta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke csütörtökön a kamara idei Gazdasági Évnyitó gazdaságpolitikai fórumán, Budapesten. Az eseményen megjelent Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere és Gaál József alpolgármester, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is.
2023.02.24

Megrendítő megemlékezés a kommunizmus áldozatairól a Lestár téren

Megrendítő megemlékezést tartottak péntek délelőtt a kommunizmus áldozatairól a Lestár téri kopjafánál, az egykor ÁVH-központként működő, a népnyelv által "kékítő háznak" nevezett épület előtt. A KDNP által szervezett megemlékezésen dr. Latorcai Csaba miniszterhelyettes beszédében párhuzamot vont a kommunizmus és a jelenlegi nyugat-európai balliberális politika között.
2023.02.12

„Mi már tudunk úgy nézni, hogy ne lássunk” – Megérkeztek a kecskemétiek Törökországból

Itthon van a kecskeméti csapat, melynek tagjai a földrengés sújtotta Törökországban kutattak túlélők után. A reptéren magyar és török lobogóval, virágokkal várták a Magyar Református Szeretetszolgálat önkénteseit, köztük a Hírös Rescue Team-et. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és dr. Salacz László országgyűlési képviselő is fogadta a csapatot az eseményen.
2023.02.02

Mackókiállítás nyílt a hetényi oviban

Színes és izgalmas mackókiállítás nyitotta meg a kapuit a hetényegyházi óvodában. A kiállítás különlegességét az adja, hogy a gyermekek, szüleik és az óvoda dolgozói közösen alakították ki úgy, hogy a szemlélő előtt minden sarokban egy új történet bontakozhasson ki.
2023.01.30

Alapkőletétel az ABRAZIV Kft-nél

Újabb magyar tulajdonú csarnokokkal gazdagodik Kecskemét Déli Iparterülete. A mai napon az ABRAZIV Kft. két 1000 m2-es gyártó és szervizüzem alapkövét helyezték el a beruházási területen. Az egy milliárdos beruházásra a cég mintegy 300 millió forintos támogatást nyert el a Magyar Multi Programon keresztül.
2023.01.26

Megjelent a Kecskeméti Lapok januári száma

Megjelent a Kecskeméti Lapok januári száma. Az újságban évindító interjút olvashatnak Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterrel, Fazekas András Kristóf régész beszámol a Kodály Intézet alatt végzett ásatások eddigi eredményiről, és interjút adott lapunknak Kemal Karahodzic, a KTE válogatott kosarasa, valamint Gyenes-Barta Gabi is, aki új podcastot indított a hiros.hu oldalon Gyerekcipőben címmel.
2023.01.20

Szemereyné Pataki Klaudia: fedezzük fel azokat az értékeket, amiket a magyar kultúra képvisel!

Szemereyné Pataki Klaudia a magyar kultúra napjáról, himnuszunkról és a Petőfi-évfordulóról fejtette ki gondolatait a Kecskeméti Televíziónak. A polgármester csütörtökön nyilatkozott stábunknak a Petőfi Sándor Általános Iskolában, ahol Petőfi 200 műveltségi vetélkedőt hirdettek diákok és nyugdíjasok számára az iskola és a Nyugdíjasok Klubjainak Vármegyei Jogú Városi Szövetsége közös szervezésében.
2022.12.17

Lezárult a Károly Róbert krt. II. ütemének megvalósítása

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel konzorciumban 3,322 milliárd Ft összegű vissza nem térítendő európai uniós, illetve hazai támogatást nyert a TOP-6.1.5-16-KE1-2018-00005 azonosító számú „Károly Róbert krt. II. ütemének megvalósítása” című projekt keretében a Károly Róbert krt. hiányzó szakaszának megépülésére, mely a Margaréta utcai csomóponttól az 5. sz. főúti csomópontig húzódó útszakaszt foglalja magába.