Megújult a La Cabra Tapas Bár

2025. 10. 23., 09:01
Kibővült vendégtérrel, vadonatúj programokkal várja vendégeit a minőségi spanyol étterem a Piramis Udvarban a La Cabra Tapas Bár. Kvízestek, paella napok, különleges workshopok, valamint Sunday brunchok is helyet foglalnak a programkínálatban.
Fotó: Gyenes Kata
A galéria 20 képet tartalmaz

Ezt a falat kellett kivágnunk, hogy össze tudjuk nyitni a két üzlethelyiséget” – mutatja az átalakítást Tamás Edmond, a La Cabra Tapas Bár üzletvezetője. A bővítéssel háromszorosára nőtt az étterem befogadóképessége, így akár 50 embert is le tudnak ültetni egyszerre mostantól.

– Ma (szerda) este lesz egy megnyitónk, majd szombaton paella napra várjuk az érdeklődőket. A hangulat a spanyol érzést idézi, hogy: na, ma paellát eszünk! – ilyen nincs máshol. Bács-Kiskun Vármegyében nemigen tudok arról, hogy valahol még készítenék. Hogyha magyarul mondanám, akkor ez egy rizses hús, csak sokkal szaftosabb, sokkal több minden van benne, ízletesebb, fűszeresebb
— magyarázza az üzletvezető.

A megújult étteremben továbbra is folyamatosan igazi spanyol programokkal várják a látogatókat. Október végén lesz egy kvízestjük, amelynek a győztes csapata kupával térhet majd haza. Kéthetente vasárnap pedig Sunday Brunch-csal készülnek a vendégeknek.

– A Sunday Brunch-nál megvannak a különböző csomagajánlatok, hogy milyen ételeket tudnak fogyasztani. Korlátlan üdítőfogyasztás és ki tudják választani, hogy mennyi montaditost szeretnének. Plusz jár hozzá tapas abból, amik vannak fönt az étlapon, húsgolyó például vagy éppen marhapofa vagy oldalas, valamint utána még desszert is egyfajta csomagárral
— magyarázza Edmond.

Ha valaki nem tudná, a montaditosok apró kis szendvicsek kovászolt kenyérből, amelyek meg vannak töltve például pulled porkkal, sertéspofával vagy lazaccal. Az üzletvezető azt mondja, a tapas bárnak az a lényege, hogy ide az ember eljön, szórakozik, étkezik, beszélget, nézi a meccset, közben jól érzi magát, és mindenki egy tányérból eszik.

– Fontos, hogy az emberek érezzék azt, hogy a spanyolok milyen vidáman élnek, milyen jól élnek, szórakoznak, jókedvűek, jó hangulatúak, társasági lények. Nagyon-nagyon szeretnek társaságban lenni és hogyha beülnek egy étterembe, nem "gyorsan megesszük, aztán gyerünk!", hanem ők tényleg szeretnek ott élni. Ezt akarjuk megmutatni a magyar embereknek, hogy milyen az, amikor tényleg egy spanyol étterembe mennek be
— teszi hozzá.

A tulajdonosok és az üzeltvezető rajong a spanyol kultúráért. Minden ételalapanyag spanyol, akárcsak az italkínálat. Decemberben majd valódi spanyol Karácsonyi Vásárral készülnek a Piramis Udvarban, ahol többek között paella serpenyőt, chorizokat, churrost lehet vásárolni. 

Aki azonban most próbálná ki a spanyol életérzést, az étterem október 23-án és 24-én is várja a vendégeket, sőt szombaton egy minősítetlen paella nap lesz a La Cabrában!

További programokért a LaCabra facebook-oldalán lehet tájékozódni:

La Cabra Tapas Bar | Kecskemét | Facebook

#

(x)