Mercedes: 2024 második félévétől a kecskeméti gyár kétműszakos működésre áll át

2024. 06. 25., 08:30
A sajtóban megjelent hírekre reagálva a Mercedes megerősítette a hirös.hu-nak, hogy kecskeméti gyára az év második felétől kétműszakos működésre áll át. Mint írták, ez idő alatt a dolgozók egy része szak- és továbbképzéseken vesz részt, ezzel is felkészülve a jövőbeli modellek gyártására.

A Mercedes-Benz a jelenlegi beruházási terve keretében több mint egymilliárd eurót fektet a kecskeméti gyár bővítésébe. Az évtized közepén indul az új MMA-platform (Mercedes-Benz Modular Architecture) modelljeinek gyártása és nem sokkal később kiegészül az MB.EA-platform (Mercedes-Benz Electric Architecture) teljesen elektromos modelljeivel. A Mercedes szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztatójából kiderül az is, hogy számos átalakítás és átépítés történik a gyár területén, amellyel felkészítik a telephelyet az új modellek érkezésére. Ezzel egyidejűleg a jelenleg itt gyártott járművek fokozatosan a modellciklusuk végéhez érnek.

Mint írják ebben az átmeneti szakaszban a gyár 2024 második félévétől alapvetően kétműszakos működésre áll át. Ezzel egyidejűleg a dolgozók egy része szak- és továbbképzéseken vesz részt, ezzel is felkészülve az átállásra, azaz az új, jövőbeli modellek gyártására a kecskeméti gyárban. Az átállás nincs közvetlen hatással az álláshelyek számára.

A Mercedes szerint a munkaerő-kölcsönzés fontos rugalmassági eszköz. A gyár kölcsönzött munkaerő iránti igénye igazodik a piaci kereslethez és a termelési program tervezéséhez.