Mestereket avattak kedd délután a kamarában

- A magyar nemzetgazdaság stratégiai érdeke a minőségi szakképzés. A mestervizsgáztatás a gazdaságot képviselő kamarák törvényben meghatározott feladata, kompetenciája, amelyet kiemelt feladatként kezelünk – mondta a kamarai mesteravató ünnepség üdvözlő beszédében Ördögh Dóra, a kamara szakképzési igazgató.
Ezt követően átadta a szót Tasi Lászlónak, a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (BKMKIK) alelnökének. A szervezet vezetője hangsúlyozta, hogy a kamara egyik fontos feladata a mesterképzés. Egy szakember olyan bizalmat épít ki a cím elnyerése következtében a piacon, amellyel a megrendelők szívesebben fordulnak az illetőhöz, ha mester címmel rendelkezik. Akik a szakmai területükön jól akarnak boldogulni, azoknak folyamatosan képezniük kell magukat, hangsúlyozta az alelnök. Majd a BKMKIK vezetője a szervezet nevében Garaczi Jánosnak - a magyar gasztronómia kiemelkedő személyiségének - az Aranykoszorús mester címet adta át.

Az Aranykoszorús mester a magyar gasztronómia doyenje
A rendezvényen Tasi László alelnök, és a mestervizsga-bizottság elnöke Balogh Lajosné négy - speciális lábápoló - szakembert avatott mesterré. Az okleveleket Gálné Kecskés Valéria, Mészáros Csilla, Nagy Natasa Erika és Tar Tünde vették át.

Az ünnepség második felében a program, a Duális Képzők Szakmai Évzárójával folytatódott. Ennek keretében Huszárné Sztrinkó Anamária, a Vári Szabó István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatóhelyettese bemutatta, miként segítik az intézmények a tanulókat és a felnőtteket a megfelelő duális képzőhely kiválasztásában, elérésében és a szakmai fejlődésük nyomon követésében. Majd pedig Horváth-Bodor Judit, a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara duális képzés tanácsadója és ágazati koordinátora pedig a kapcsolódó hatósági ellenőrzések lépéseit ismertette. A rendezvényen a Kodály iskola diákjai adtak műsort a vendégek tiszteletére.
