Mit csinál egy karbantartó a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban? Ezek lesznek a feladataid

2024. 06. 03., 06:00
A kecskeméti Mercedes-Benz gyár 2024-ben is a legvonzóbb munkaadó az autóipari szektorban, mivel izgalmas kihívásokat, stabil munkahelyet, szakmai fejlődési lehetőséget és kimagasló juttatási csomagot kínál dolgozóinak. A régió legnagyobb ipari foglalkoztatójaként a gyár tovább bővül, és ehhez most kiemelten keresnek mechanikus és elektromos karbantartó szakembereket.
© Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.
© Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

Akár mechanikus, akár elektromos karbantartónak jelentkezel a kecskeméti autógyárba, sokszínű feladatokra számíthatsz a gyártás minden területén. A fényezőüzemben dolgozhatsz például a légtechnikai berendezéseknél – ezek biztosítják a friss levegőt a munkaállomásoknál, illetve szállítják el az elhasznált levegőt onnan. Vagy akár a robotállomáson, ahol felkerül a karosszériára a zajcsillapítás és az illesztés-szigetelés. A karosszériaüzemben végezhetsz például általános mérőműszeres problémakeresést és elhárítást, vagy akár egy hegesztőfogónak a megelőző karbantartását. Utóbbihoz speciális szakoktatás elvégzésére van szükség, melyet belső képzés formájában mindenkinek biztosít a Mercedes-Benz gyár.

Te mechanikus vagy elektromos „típus” vagy inkább?

Elektromos karbantartóként lesznek rutinfeladataid, mint a PLC- és PC-vezérelt gyártóberendezések műszaki felügyelete, tervezett és időszakos karbantartások elvégzése vagy 230-400 V-os hálózatok javítása. Műszaki kreativitásodat megmutathatod a gépek működésének optimalizálása során, átalakítások és telepítések önálló végrehajtásakor. Megvillanthatod problémamegoldó képességeidet is a különböző berendezések zavartalan üzemeltetésének biztosításához szükséges komplex kihívások megoldása során.

Mechanikus karbantartóként pneumatikusan vezérelt gyártóberendezésekkel fogsz dolgozni, feladataid a gépek műszaki felügyeletétől kezdve a karbantartások komplex folyamatán keresztül a mechanikus komponensek legyártásáig terjed majd.

Róbert szinte az első munkatársak közé tartozik a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban: „Tizenkét éve dolgozom a cégnél, és egyetlen percig sem bántam meg, hogy beadtam a jelentkezésem, keresve sem találnék korrektebb munkáltatót. A központi műhely elektromos karbantartójaként az újabb és újabb, változatos szakmai kihívásokat szeretem a legjobban. Szakmai tudásom minden nappal egyre csak nő, ami büszkeséggel és elégedettséggel tölt el. Akiben van ambíció és alázat a szakma iránt, a lehető legjobb helyen kopogtat – a szakmai fejlődés garantált.”

A nyitott pozíciók egy részét házon belülről tölti fel a vállalat, de van lehetőség kívülről is pályázni. Ha te is csatlakoznál a kecskeméti Mercedes-Benz csapatához, keresd a nyitott pozíciókat a gyár karrieroldalán.

(x)