Mozgalmas évkezdet a nyugdíjas szövetségnél

2023. 01. 28., 18:50
A Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége nagyon mozgalmasan kezdte az évet. Január 19-én volt a Petőfi Sándor emlékére hirdetett – a Petőfi Sándor Általános Iskolával közösen szervezett – műveltségi verseny ünnepélyes megnyitója. 20-án került megrendezésre a szervezet életében első, nagy sikert aratott jótékonysági bál, 27-én pedig klubvezetői értekezlet keretében számolt be az elnökség az elmúlt év munkájáról, s terjesztette elő a 2023. évi programot.

Az évindító klubvezetői értekezlet ünnepélyes része volt dr. Tiba István köszöntése, aki elnökhelyettesként, majd elnökként 10 évig volt vezető tisztségviselője a szövetségnek. Munkája elismeréseként a NYOSZ (Magyar Nyugdíjasok Egyesületének Országos Szövetsége) Díszoklevelet adományozott számára, melyet a vele járó ajándékkal együtt most vett át.

 Az értekezlet további részében az elmúlt esztendő munkájának értékelése mellett sor került a 2023. év programjának, naptári ütemtervének megvitatására, elfogadására. Kormányosné Makai Eszter, a  szövetség elnöke a sikeres, már hagyománynak tekinthető sport- és kulturális rendezvények (Mozdulj!, bibliaismereti verseny, „Aranyfürt” kórustalálkozó, művésztanár koncert stb.) mellett kiemelte a szövetség előző évi sikeres új rendezvényeit (pl. Generációk a családban konferencia, Gyermekkorunk puzzle-darabjai című kiadvány és kiállítás, Tamási-emlékverseny, NKA pályázatának népszerű programjai). Az év tervezett rendezvényei között új programként elfogadásra került a nyugdíjasok juniálisa program, továbbá a hagyományosan kétévente megrendezésre kerülő kézimunka-kiállítás megújított tartalommal és formában, valamint a tekebajnokság és a Petőfi 200 háromfordulós műveltségi csapatverseny.