Archívum

Garaczi János

2024.04.10

Hagyományosan május 6-án rendezik a Magyar Sport Napját

„Mozdulj együtt Anyuval, Apuval” – ez a mottója a négy hét múlva, május 6-án, a Magyar Sport Napján a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban rendezendő nagy sport fiesztának. A cél az, hogy minél többen kapjanak kedvet a mozgáshoz, az egészséges, aktív élethez vagy a rendszeres sportoláshoz.
2024.03.20

Faragó Kamilla, a sportiskola egykori vízilabdázója olimpiai bajnok szeretne lenni

Faragó Kamilla, a Kecskeméti Sportiskola egykori vízilabdázója kilenc évvel ezelőtt igazolt az UVSE szakosztályába, amellyel négy bajnoki címet és két kupagyőzelmet szerzett eddig, valamint bekerült a válogatottba. A gólerős bal átlövő már kétszer világbajnoki ezüstérmet is szerzett csapatával Magyarországnak. Februárban a dohai világbajnokságon kivívták az olimpiai kvótát, így beválogatása esetén a magyar válogatottal Párizsban, az olimpián szerepelhet. Pályafutásáról, eddigi sikereiről és Kecskeméthez kötődéséről kérdeztük a kiváló játékost.
2024.02.29

A Kecskemétről indult Szűcs Szabina ötpróbában indul a világbajnokságon

Szűcs Szabina, a Kecskeméti Sportiskolában nevelkedett, majd a Budapesti Honvédhoz igazolt atléta kiváló eredményekkel kezdte ezt az évet, mert első felnőtt nemzetközi versenyén, Franciaországban megdöntötte az U23-as magyar csúcsot ötpróbában, majd alig két hétre rá a BOK csarnokban tovább javította azt. A kiváló formának köszönhetően a március 1–3. között rendezendő felnőtt fedett pályás atlétikai viadalon Glasgow-ban indulhat ötpróbában. Ez a világbajnokság a 19. lesz a sportág történetében, több mint 130 ország 650 versenyzője indul, 26 versenyszámban avatnak bajnokot. Magyarországot 9 atléta képviseli. A tavaly az ELTE sportszervező szakán diplomázott, február 4-én a 22. évét betöltő Szabinát eddigi pályafutásáról, terveiről kérdeztük.
2023.12.14

Meghalt a Kecskeméti Dózsa és a KSC egykori játékosa, dr. Gyifkó Árpád

Gyászolunk, mert december 5-én, 79 éves korában meghalt egykori játékostársunk, a Kecskeméti Dózsa és a Kecskeméti SC egykori játékosa, dr. Gyifkó Árpád, aki sportolóként és magánemberként is tiszteletet és szeretetet vívott ki magának. Kisteleken született 1944. november 2-án. Az akkor még nagyközség focicsapatában bontogatta a szárnyait, majd a Szegedi Egyetem Jogi Karára felvételizett sikerrel, és […]
2023.10.16

A KTE ötven éve nyert bajnoki címet az NB III-ban

Jubileumot ünnepelnek idén az egykori játékosok, a labdarúgócsapat vezetői és azok a szurkolók, akik még emlékeznek arra, hogy ötven évvel ezelőtt 1973-ban a KTE megnyerte az NB III Délkeleti csoportját.
2023.10.01

Búcsú Oskolás Sándortól

2023. szeptember 22-én, 70 évesen itt hagyott bennünket egykori focista társunk, fiatalkori barátunk Oskolás Sanyi. Több mint egy évtizeden keresztül szórakoztatta játékával a közönséget, de önmagát és játékostársait is.
2023.09.30

Négy programmal csatlakozott az önkormányzati sportszervezet az Európai Sporthéthez

Szeptember 23-30. között tartják Európa-szerte a Sporthetet, amelyhez a Mercedes-Benz Nemzeti Kosárlabda Akadémiát és a Kecskeméti Sportiskolát működtető önkormányzati sportszervezet négy programmal is csatlakozott, amelyeken több ezer fiatal, sportszakember és szülő vett részt.
2023.06.30

Ivkovicné Béres Tímea: minden lehetőséget meg akarunk adni az álmok megvalósításához

Jubileumi évet zárt a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia, hiszen túl van a tizedik szezonján. A vezető, Ivkovicné Béres Tímea értékelte ezt a jeles idényt.
2023.05.20

Évzárót tartottak a sportiskola jégkorongozói

A Kecskeméti Sportiskola Jégkorong Szakosztálya szombaton megtartotta évzáró ünnepélyét a Mercedes-Benz Sport Akadémián. Eredményes évet zárt a szakosztály, mert az U16-os korosztály csapata megszakítás nélkül 3. éve nyeri a Magyar Bajnokságot, az U18-as korosztály csapata pedig ezüstérmet szerzett.
2023.05.09

Országos döntőbe jutott a Mercedes Kosárlabda Akadémia serdülő csapata

Az országos A döntőbe jutott a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia fiú serdülő A csapata, ahol a legjobb nyolc csapattal játszik a korosztályos bajnoki címért. A nyolc csapat részvételével zajló döntőt május 18-a és 21-e között Pécsett rendezik. A Bindics Gábor és ifj. Kégel Tamás edzők által felkészített csapat kemény edzésekkel készül a megmérettetésre.
2023.05.08

Sportfórummal és sportági bemutatókkal ünnepelték a Magyar Sport Napját

Nagyszabású sportfórumot rendezett szombaton a Magyar Sport Napján a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft., a rendezvényen az edzéselméletről a sportdiagnosztikáról és a sportpszichológiáról hangzottak el előadások, valamint a Fair Play szelleméről hallhattak a résztvevők kerekasztal beszélgetést. A sportfórumon sportvezetők, szakemberek, sportolók és szüleik vettek részt. Délután a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. által működtetett két szervezet, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia és a Kecskeméti Sportiskola sportolóinak a bemutatója vonzotta a különböző sportágak után érdeklődőket.
2023.02.22

Az ország legjobbjai közé jutott a Kesi U14-es és U15-ös leány kézilabda csapata

Kiváló eredményt értek el a Kecskeméti Sportiskola (Kesi) kézilabda szakosztályának U15-ös és U14-es korosztályú leány csapatai, mivel az ország legjobb utánpótlás együttesei közé jutottak – tájékoztatott Vazul Zsolt, a szakosztály utánpótlás igazgatója.
2023.02.14

Kis Roland három magyar bajnoki címet szerzett az atlétikai országos bajnokságon

Február 4-én és 5-én rendezték meg Budapesten a BOK-csarnokban, az U16-os fedett pályás atlétikai országos bajnokságot, amelyen Kis Roland, a Kecskeméti Sportiskola - KARC versenyzője három magyar bajnoki címet szerzett. A kiskunfélegyházi atléta, edzőjével együtt naponta ját át Kecskemétre, az Atlétikai Stadionba edzeni. A fiatal atlétának és edzőjének gratulált kiváló eredményéhez Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Sportiskolát is működtető Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője.
2023.02.03

A sporttámogatások elszámolásának szigorú rendje van

A Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. 2018-as megalakulása óta dr. Lajtai Virág a sportszervezet gazdasági igazgatója. A tősgyökeres kecskeméti, jogász és közgazdász végzettségű szakember a Neumann János Egyetemen és elődjénél tanított 17 éven keresztül, majd elfogadta Ivkovicné Béres Tímea felkérését és a két divíziót- a Kecskeméti Sportiskolát és a Kosárlabda Akadémiát - működtető gazdasági társasághoz jött. Az interjúban beszélt a sporthoz kötődéséről, a sportfinanszírozás összetett rendszeréről és a szigorú kontrollról.
2022.12.21

Megkoszorúzták a kosárlabda kecskeméti megalakulásának emléket állító táblát

Ebben az évben is megkoszorúzták Kecskemét sportéletének egyik kiemelkedő története, a helyi kosárlabda 1947-es megalakulása alkalmából elhelyezett emléktáblát a Piarista Gimnázium udvarán. A 2000-ben elhelyezett táblát, az idős kosarasok kérésére a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia gondozza és minden évben a koszorúzással emlékezik az elődökre.