Kategória: Tömegsport
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2024.02.09

2023 legeredményesebb kecskeméti sportolóit köszöntötték a Városházán

105 sportolót és 60 edzőt köszöntöttek ma (péntek) délután a Városházán. Ők azok a kiválóságok, akik 2023-ban Kecskemét város színeiben kiemelkedő eredményeket értek el. Az ünnepségen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester hangsúlyozta, „A sport hosszú évtizedek óta meghatározó szerepet tölt be a város életében. Nem csak az életmód, vagy a testi egészség szempontjából fontos, hanem a közösségépítés, az összetartozás és a pozitív példák terjesztése miatt is.”
2024.01.02

Ezúttal is nagy sikerrel, 130 résztvevővel zajlott a szilveszteri futás a szabadidőközpontban

Ezúttal is nagy sikerrel, 130 résztvevővel zajlott az óévbúcsúztató szilveszteri futás a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban december 31-én. Mint Lovas Zoltán főszervező elmondta, több mint 30 éves hagyománya van Kecskeméten ennek az igazi örömfutásnak, mely csak a pandémia két éve alatt szünetelt.
2023.12.02

Bemutatták Árpádváros új kosárlabdapályáját

Bemutatták a sajtónak a Damjanich utca új kosárpályáját szombat délután. A Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia és Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának mintegy 7 millió forintos beruházásának köszönhetően nem csupán az Árpádváros lakói kaptak egy, a modern kornak megfelelő pályát, hanem az akadémia növendékei is használhatják, mint edzés helyszínt.
2023.10.04

Közös gyaloglás az arborétumban

A Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda 2023. október 13-án, pénteken, Gyalogló Napot szervez. Az intézmény először csatlakozott a MASPORT Világ Gyalogló (HÓ) Nap országosan kihirdetett versenyfelhívására, és mindenkit szeretettel várnak az eseményre.
2023.09.25

Hírös Félmaraton és Maraton: minden, mi lábnak karnak ingere (lehet)

17 év félmaraton versenyei után idén először lehetett maratont futni a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. A szervezők lázasan készültek az eseményre, még az iskolások számára külön toborzó kampányt is hirdettek a Patai család jóvoltából. Gyűltek is szépen a nevezések, vasárnap, az esős idő ellenére több százan álltak rajthoz a különböző távokon.
2023.09.20

Lovas Gergely eXtremeMan volt a Sportmagazin vendége

Olaszországban vett részt közelmúltban eXtremeMan versenyen a kecskeméti Lovas Gergely. A nem mindennapi erőpróba keretében a 3800 méter úszva, 195 kilométert kerékpározva, valamit 42 kilométert futva kellett megtennie a fiatalembernek, hegyekben, 4700 méternyi szintkülönbséget legyőzve. A verseny nehézségét jelzi, hogy a 250 rutinos sportolóból 120 nem tudta teljesíteni a távokat. Lovas Gergely felkészüléséről, élményeiről és terveiről is beszélt a KTV hétfő esti Sportmagazinjában.
2023.09.05

Sportmagazin: egyre többen neveznek a kecskeméti maratonra

16 év előkészítő munka eredményeként idén Kecskemét is csatlakozik a maratonfutás hazai helyszíneihez. Az érdeklődés már most jelentős a szeptember 24-én sorra kerülő esemény iránt, amelyen a 42 mellett 21, 14, 7, 3 illetve egy kilométeres távokon is lehet nevezni, akár a helyszínen is. Az erőpróba helyszíne a Benkó Zoltán Szabadidőközpont lesz. Az esemény kapcsán volt a KTV Sportmagazinjának vendége hétfőn este dr. Varga Tibor, a szervező IUSTITIA Egyesület elnöke.
2023.08.27

XI. Nyakvágó maraton: néhány óra a Kunság poklában

Augusztus 27-én (vasárnap) tizenegyedik alkalommal rendezték meg a ballószögi Nyakvágó maratont, melynek különlegessége, hogy a résztevők folyamatosan azt hörgik az izzó homokban futva (vagy bringán egyensúlyozva, azt tolva), hogy „Mit keresek én itt?!” Aztán a következő évben újra eljönnek. Sőt, a barátaikat is erre bíztatják! És aztán ők se bánják meg. Interjú egy elsőbálozóval, aki futni ment, tudósító is lett belőle, majd önnön maga interjúalanya. Mert megérdemelte(m).