Kategória: Tömegsport
Keresés
Dátum választó
Rendezés
119 találat
2023.09.25

Hírös Félmaraton és Maraton: minden, mi lábnak karnak ingere (lehet)

17 év félmaraton versenyei után idén először lehetett maratont futni a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. A szervezők lázasan készültek az eseményre, még az iskolások számára külön toborzó kampányt is hirdettek a Patai család jóvoltából. Gyűltek is szépen a nevezések, vasárnap, az esős idő ellenére több százan álltak rajthoz a különböző távokon.
2023.09.20

Lovas Gergely eXtremeMan volt a Sportmagazin vendége

Olaszországban vett részt közelmúltban eXtremeMan versenyen a kecskeméti Lovas Gergely. A nem mindennapi erőpróba keretében a 3800 méter úszva, 195 kilométert kerékpározva, valamit 42 kilométert futva kellett megtennie a fiatalembernek, hegyekben, 4700 méternyi szintkülönbséget legyőzve. A verseny nehézségét jelzi, hogy a 250 rutinos sportolóból 120 nem tudta teljesíteni a távokat. Lovas Gergely felkészüléséről, élményeiről és terveiről is beszélt a KTV hétfő esti Sportmagazinjában.
2023.09.05

Sportmagazin: egyre többen neveznek a kecskeméti maratonra

16 év előkészítő munka eredményeként idén Kecskemét is csatlakozik a maratonfutás hazai helyszíneihez. Az érdeklődés már most jelentős a szeptember 24-én sorra kerülő esemény iránt, amelyen a 42 mellett 21, 14, 7, 3 illetve egy kilométeres távokon is lehet nevezni, akár a helyszínen is. Az erőpróba helyszíne a Benkó Zoltán Szabadidőközpont lesz. Az esemény kapcsán volt a KTV Sportmagazinjának vendége hétfőn este dr. Varga Tibor, a szervező IUSTITIA Egyesület elnöke.
2023.08.27

XI. Nyakvágó maraton: néhány óra a Kunság poklában

Augusztus 27-én (vasárnap) tizenegyedik alkalommal rendezték meg a ballószögi Nyakvágó maratont, melynek különlegessége, hogy a résztevők folyamatosan azt hörgik az izzó homokban futva (vagy bringán egyensúlyozva, azt tolva), hogy „Mit keresek én itt?!” Aztán a következő évben újra eljönnek. Sőt, a barátaikat is erre bíztatják! És aztán ők se bánják meg. Interjú egy elsőbálozóval, aki futni ment, tudósító is lett belőle, majd önnön maga interjúalanya. Mert megérdemelte(m).
2023.06.22

Bringapark épülhet a Műkertvárosban

Egy 203 méter hosszú, 370 négyzetméter aszfaltfelületű pumptrack pálya épülhet a Műkertvárosi sportpálya mellett található 1 hektáros, füves területen. Az új létesítmény várhatóan december 31-ig elkészül, és a versenyeken túl közösségi események (családi napok, szabadidős rendezvények) megtartására is alkalmas lesz.
2023.06.01

Sportnap a Guba parkban

Június 3-án, szombaton minden sportszeretőt szeretettel várnak a Guba parkba. Aki szeret sportolni, aki szeretne sportolni, aki szereti nézni… mindenkinek ott a helye! Azért jó, ha sportos öltözetben érkeztek, mert annyit izgalmas program vár rátok, hogy bármelyik pillanatban megjön a kedvetek a mozgáshoz, akkor is, ha csak nézőként szeretett volna jelen lenni.
2023.05.27

Hódítsuk meg a Dombot! Futva!

2023. június 10-én kerül sor a Domb-futás sorozat egy különleges eseményére: A Benkó- domb kerül a középpontba (a szó szoros értelmében is!), ugyanis a domb lábánál kell teljesíteni egy kört, majd feljutni a csúcsra!