Nem teljesen tökéletes...

2023. 07. 01., 19:44
...mármint az idő a strandolók számára. Napos órákból nem lesz hiány holnap, és tartós csapadék sem lesz, azonban az északnyugati szél nagy területen ronthatja a hőérzetet. Záporok, zivatarok vasárnap is kialakulhatnak, főként a keleti tájakon.

Ma este általában közepesen vagy erősen felhős idő várható. Az éjszaka első felében elszórtan, hajnalban már csak helyenként fordulhat elő zápor, zivatar. Szélerősödés csak zivatar körül lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 19 fok között alakul.

Vasárnap gomolyfelhős idő várható általában sok napsütéssel, azonban a Tiszántúlon erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés és ott elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok. Emellett a délnyugati területeken is előfordulhat helyenként zápor. Az északnyugati, nyugati szél nagy területen élénk, az északnyugati részeken erős lesz, emellett zivatarokban is lehetnek átmenetileg erős, viharos lökések. A délnyugati tájakon mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 27 és 31 fok között várható.

Hétfőn többnyire napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, de az ország nyugati, északnyugati felében erősen felhős tájak is valószínűek. Napközben csak helyenként alakulhat ki csapadék, majd estétől északnyugat felől megnő a záporok, zivatarok esélye. Néhol megélénkül a nyugatias szél. A leghűvösebb órákban 13, 19 fok közötti értékeket mérhetünk, míg délutánra 26 és 32 fok közé melegszik fel a levegő, a felhősebb tájakon számíthatunk az alacsonyabb értékekre.

Forrás: met.hu