Nyári táborok a Kecskeméti Nemzeti Színházban

2024. 05. 30., 17:40
Két tábort is hirdet fiataloknak júliusra a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház. Mutatjuk a részleteket:

„HARMADROSTA” TÁBOR

A Nemzeti Dobogó, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház dráma- és színházpedagógiai műhelye nyári tábort hirdet középiskolások részére. Célunk a színházművészet iránt érdeklődő fiatalok professzionális felkészítése az egyetemi felvételikre, a szokványos színjátszó táborokon túlmutató programokkal és megmérettetésekkel. Korosztály: 15-19 év. 

Időpont: 2024. július 8-13.

Országszerte számtalan színjátszó-, alkotó- és művésztábor áll rendelkezésére a téma iránt érdeklődőknek. Az általunk tervezett „Harmadrosta” Tábor kifejezetten azokat a fiatalokat célozza meg, akik színész- (vagy rendező, dramaturg) szakra készülnek, esetleg már meg is próbálták, de nem jártak sikerrel. 

A tábor időtartama hat nap, a munka 10-től 21 óráiig folyik. A próbák közötti időszakban egyéni felkészülésre, kiscsoportos-, a résztvevők által irányított munkára kerül sor. A jelentkezők minden segítséget megkapnak ahhoz, hogy a (következő) felvételijükön rutinosan, képességeik legjavát nyújtva szerepeljenek. A tábor résztvevői ősztől a Nemzeti Dobogó Dobogósok csoportjában folytathatják a munkát heti rendszerességgel, ahol tovább mélyíthetik színházi tapasztalataikat.
Szakmai vezetők: Szabó Dorottya és Varga-Huszti Máté színművészek, valamint Tóth Kata dráma-és színházpedagógus.

Bővebb felvilágosítást a [email protected] címen kérhetnek.
A jelentkezéseket 2024. június 15-ig várjuk a fenti címre.

MUSTRA TÁBOR 2024

A Nemzeti Dobogó, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház drámaműhelye nyári tábort hirdet 10-14 éves, a színjátszás iránt érdeklődő, vers- és/vagy mesemondással foglalkozó, esetleg drámatagozatos gimnáziumba készülő gyerekeknek.

A tábor időpontja: 2024. július 1-5. (9-16 óráig)

A tábor helyszíne: Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

Szakmai vezetők: Szabó Dorottya és Varga-Huszti Máté színművészek, Nagy Nikolett táncművész és Tóth Kata dráma-és színházpedagógus.

A tábor fő célja a készségfejlesztés és a tehetséggondozás, nem egy konkrét produkció létrehozása. 

Bővebb tájékoztatást a [email protected] címen kérhetnek. A jelentkezéseket 2024. június 15-ig várjuk a fenti címre.