Őrizetben a kecskeméti idős hölgy kirablója

KÖZLEMÉNY
2023. 04. 03., 10:28
A kecskeméti rendőrök az áldozat és két szemtanú személyleírása alapján fogták el az ügy gyanúsítottját.

Pénteken – 2023. március 31-én – délután Kecskemét egyik utcájában kiraboltak egy 78 éves asszonyt. Egy ismeretlen lerántotta a válláról a táskát úgy, hogy a hirtelen és erőszakos mozdulattól a sértett elesett és könnyebben megsérült. Ekkor a nő kiabálni kezdett, mire a rabló a táskával elszaladt. Szerencse volt a szerencsétlenségben, hogy az áldozat megőrizte annyira a lélekjelenlétét, hogy a támadó ruházatáról jó leírást tudott adni. A kiabálását ketten is meghallották, így a nem éppen úriember módjára távozó bűnelkövetőre ők is kellőképpen megfigyelhették.

A történteket azonnal bejelentették a rendőrségen, így a zsaruk forrónyomon kezdhették meg az adatgyűjtést, amely gyors eredményt hozott. A sértett és a tanúk elmondása alapján a térfigyelő kamerák felvételein kutattak a gyanúsított után, és a videókat elemző nyomozók közül többen azonnal felismerték a feltételezett tettest: R. László kecskeméti lakost.

A 36 éves férfi a kihallgatása során először tagadta a rablást, és nem akart tudni a történtekről, ám később mégis bevallotta, hogy ő volt a bűntett elkövetője. Helyszíni kihallgatáson azt is megmutatta a rendőröknek, hogy hol szabadult meg a zsákmányolt, ám számára értéktelen táskától.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai R. Lászlót kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.