Óvjuk a szemünk fényét! – A Trend Optika 9 lépéses látásellenőrzéssel segít

2023. 09. 27., 18:19
Egyre komolyabban fenyeget mindenkit a szemfáradás. Az intenzív, monitorok előtt töltött idő mellett - ami egyre csak nő - az évszakok is befolyásolják mennyire fárad el e fontos érzékszervünk. A szemfáradás ellen lehet védekezni!

Imre Annamária optometrista, a Magyar Optikus Ipartestület elnökségi tagja mutatta meg a Kecskeméti Televízió stábjának, hogy a Trend Optika modern gépeinek segítségével, mi mindent képes néhány pillanat alatt megmutatni egy modern diagnosztikai gép a szemünkről, anélkül, hogy bármilyen kellemetlenséget okozna. Bár ősszel megsokasodnak a figyelemfelhívó kampányok, egész évben érdemes odafigyelni a látásunkra. A szemproblémák közül van egy, amely nem csak kimagaslóan sokszor fordul elő, de ráadásul sokáig észrevétlen maradhat, hívta fel a figyelmet a szakember.

Nagyon sok időt töltünk a munkahelyen a digitális eszközök között, de a legnagyobb gond az, hogy már otthonunkban, a pihenőidőnkben is ezekkel töltjük az időnket. Ezalatt azt értem, hogy amíg tartósan közelre nézünk, olyan, korábban nem ismert panaszok jelennek meg az egyéb szemészeti betegségek mellett, amikkel foglalkoznunk kell – hangsúlyozta az optometrista.

Ha a szemünk ég, viszket, szúr, duzzadt, gyakran könnyezik, akkor nagy valószínűséggel szüksége van pihenésre. A szem fáradása ellen jól bevált módszer az ezt megelőző szemüveg, de több pihentető gyakorlat is létezik, valamint a helyes étkezés és a vitaminpótlás is segít a tünetek enyhítésében. Sajnos a fent felsorolt tünetek nem minden esetben vesznek rá mindenkit, hogy foglalkozzanak vele.

A Trend Optika egyedülállóan felszerelt gépeivel olyan 9 lépéses látásellenőrzést kérhetünk, amelyek segítségével átfogó képet kapunk szemünk állapotáról. Lássuk miből áll ez a 9 lépés:

  1. A szem fénytörési adatainak vizsgálata, ami segít meghatározni milyen látásjavításra van szükség.
  2. Fénytörés vizsgálata tág és szűk pupillánál.
  3. Szaruhártya-térkép (keratoconus szűrés) és a szem átlátszóságának mérése (szürkehályog szűrés).
  4. Háromdimenziós kép készítése a szaruhártya alakjáról és görbületéről.
  5. Szemnyomás értékének mérése (zöldhályog szűrése).
  6. Amsler-teszt.
  7. Makuladegeneráció szűrés, amely 40 éves kortól alapvetően ajánlott.
  8. A szaruhártya vastagság és a szem elülső csarnokának vizsgálata.
  9. Szaruhártya kontaktlencse-illesztési adatainak rögzítése (görbületi sugár, átmérő).

Nagyon fontos, hogy ne várjunk hónapokig ha panaszunk van, sőt ideális esetben nem kellene megvárnunk azt sem, hogy panaszunk legyen.

A látásvizsgálatra fél órát kell maximum rászánni, cserébe megőrizhetjük az egyik fő érzékszervünk egészségét. Mindezt akár megtehetjük a Trend Optikában.

Bejelentkezés látásvizsgálatra IDE KATTINTVA vagy telefonon: +36-76/583-235.

Naprakész információkért keresse fel a kecskeméti Trend Optika Facebook oldalát!

Trend Optika

6000 Kecskemét, Kossuth tér 6-7. 
Nyitvatartás: 
Hétfő-péntek: 9:00-18:00 
Szombat: 9:00-13:00

(x)