Pályafelújítások miatt változik a MÁV menetrendje hétfőtől

KÖZLEMÉNY
2023. 07. 16., 07:51
Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A Budapest–Lajosmizse vonal Kőbánya-Kispest és Dabas közötti szakaszán, július 17-től 23-ig karbantartást végeznek, ezért a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek:

A Nyugati pályaudvar—Kőbánya-Kispest—Dabas szakaszon nem közlekednek az S21-es vonatok.

Pótlóbuszok szállítják az utasokat Kőbánya-Kispest és Dabas között, hosszabb menetidőre kell számítani.

Dabas—Lajosmizse—Kecskemét között valamennyi S21-es és S210-es vonat menetrend szerint közlekedik, melyekhez Dabason a pótlóbuszokról átszállást biztosítanak, illetve a másik irányban pedig 5 perces átszállási idő lesz.

Az utasok a Nyugati pályaudvarról Kőbánya-Kispestre, illetve Kőbánya-Kispestről a Nyugati pályaudvarra a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon közlekedő vonatokkal utazhatnak.

Kora reggel Lajosmizse irányába a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között 3:35-kor indul vonat, valamint késő este a Nyugati irányába  Kőbánya-Kispestről 23:05-perckor indul járat, amelyhez a Dabas felől érkező pótlóbusz csatlakozik, a Nyugatiba 23:22-kor érkezik meg.

Dabas és Kőbánya-Kispest között a hajnali órákban, illetve a másik irányban késő éjszaka a hivatásforgalmi (munkába jutási) igények kiszolgálása érdekében több autóbusszal biztosítjuk az eljutási lehetőséget. Dabasról 2:45 perckor indul, Kőbánya-Kispestre 4:19 perckor érkezik a pótlóbusz. Július 18 és 23. között késő éjszaka a pótlóbusz Kőbánya-Kispest—Dabas viszonylaton közlekedik, Kőbánya-Kispestről 0:12 perckor indul, Dabasra 1:48 perckor érkezik.

Vasárnap Zajtáról a 14:34-kor induló Hétmérföldes sebesvonat (16303) Debrecen–Budapest között, továbbá munkanapokon Szolnokról 4:37-kor, 5:37-kor induló vonat (2849, 2879), továbbá a Kecskemétről 5:05-kor és 6:05-kor induló vonat (7039, 7049) nem közlekedik Cegléd és Budapest között.

A Szolnok, illetve Kecskemét felől kimaradó reggeli vonatok helyett a Debrecenből 3:30-kor induló Cívis InterRégió (6019), a Kecskemétről 4:34-kor induló személyvonat (6029) és a Szegedről a fővárosba 4:28-kor induló személyvonat (7009) Albertirsán, Pilisen, Monoron és Kőbánya alsón is megáll.

Július 15-től augusztus 27-ig Kiskunhalas állomás átépítése miatt a Baja—Kiskunhalas— Kiskunfélegyháza—Kecskemét vonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Jánoshalma—Kiskunhalas és Kiskunhalas—Külsőhalas állomások között pótlóbuszok közlekednek.

Kiskunhalas vasútállomáson nem közlekedhetnek a vonatok.

Kiskunhalas állomás helyett az új ideiglenes Külsőhalas megállóhely vehető igénybe, az Átlós út mellett.

Kecskemét–Kiskunfélegyháza–Külsőhalas megállóhely között vonatokkal utazhatnak, Külsőhalas ideiglenes autóbusz megállóhely–Kiskunhalas vasútállomás autóbusz megállóhely között pótlóbuszok közlekednek.

Baja–Jánoshalma vasútállomás között vonattal utazhatnak, Jánoshalma vasútállomás autóbusz megállóhely–Kiskunhalas vasútállomás autóbusz megállóhely között pótlóbuszok közlekednek.

Kiskunhalas vasútállomás autóbusz megállóhelyen pótlóbuszról másik pótlóbuszra kell átszállni a továbbutazóknak.