Rablás miatt áll bíróság elé az áruházi tolvaj

2023. 02. 08., 10:38
Egy kecskeméti férfi egy áruházból kísérelt meg néhány dolgot ellopni, de a biztonsági őr észrevette. A gyanúsítottat a rendőrök a rutin, a személyismeret és a szerencse segítségével fogták el.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai egy bűnügyben 2022. december 15-én adatgyűjtést végeztek az egyik bevásárlóközpontnál. Legnagyobb meglepetésükre olyan információ jutott a tudomásukra, hogy néhány nappal korábban egy férfi lopás közben a biztonsági őrt – az ellopott értékek megtartása érdekében – meglökdöste. Az érintett őr a rendőröknek elmondta, hogy az eset még 2022. december 10-én történt. Munkája során észrevett valakit, akiről gyanította, hogy lopást követett el. Az ismeretlen után eredt, aki éppen fizetés nélkül próbált kereket oldani. A bejáratnál utol is érte, és felszólította, hogy adja vissza az eltulajdonított dolgokat, ám erre a tolvaj nem volt hajlandó; meglökte az őrt, majd elhagyta az áruház területét.

A biztonsági szolgálat munkatársa nem hagyta annyiban a történteket. Az idegen után futott, és amikor utol érte, egy határozott mozdulattal kivette a lopott holmikkal megpakolt táskát a kezéből. A tolvaj nem fordult vissza, hanem tovább futott, így végül zsákmányát – köztük egy közel 30.000 forint értékű szakállvágót – hátra hagyva távozott.

A nyomozók a tudomásukra jutott ügyben egyből intézkedni kezdtek: megnézték a biztonsági kamerák felvételeit, amelyen egyértelműen beazonosították a tolvajból lett rablót, aki nem volt ismeretlen előttük, mivel már többször intézkedtek vele szemben. A zsaruk az információk alapján egyből a bűnelkövető után eredtek volna, ezért távoztak az áruházból. A rendőri rutinhoz azonban néha egy kis szerencse is társul: a rablással gyanúsítható férfivel összeakadtak az áruház előtti parkolóban. A férfit azonnal elfogták, előállították, és – gyanúsítottkénti kihallgatását követően – őrizetbe vette.

A jelenlegi is letartóztatásban lévő kecskeméti lakos ügyében a Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának a munkatársai a nyomozást befejezték. A rendőrök az iratokat bíróság elé állítás javaslatával küldték meg az illetékes ügyészségre.