Rendőrkézen a kunpeszéri betörő

2023. 07. 28., 18:32
Az 50 éves férfit elfogatóparancs alapján, összehangolt akcióban fogták el a rendőrök.

Betörésről érkezett bejelentés a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányságra tavaly szeptemberben. Az ismeretlen tolvaj befeszítette egy kunpeszéri ház ablakát, és ellopott egy fűkaszát, valamint egy fűnyírót. Ezt másik hét eset követte, amelyeknél az elkövetési módszer kísértetiesen hasonlított. A tolvaj számos ingatlanba betört, és különböző műszaki cikkeket, élelmiszert és háztartási felszereléseket zsákmányolt.

A kunszentmiklósi rendőrök sejtették, hogy a bűncselekményeket ugyanaz a személy követte el. A gyanújuk beigazolódott, az adatgyűjtés és a tanúkutatás eredményeként azonosították a feltételezett elkövetőt. Az 50 éves férfit hosszasan keresték, azonban feltehetőleg bujkált előlük, ezért elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság nyomozói, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai és a Közterületi Támogató Alosztály egyenruhásai összehangolt akcióban fogták el a tettest 2023. július 27-én.

A férfit kihallgatták a nyolc vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt, őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását. A rendőrök vizsgálják, hogy elkövetett-e más bűncselekményeket is.

Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság