Éjjel tört rá exére, saját lányát is ellökte a rabló

KÖZLEMÉNY
2024. 02. 27., 07:08
A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki éjjel rátört a volt élettársára, őt bántalmazta, a lányukat ellökte, majd az asszonytól ellopott táskával kisétált a házból.

A vádirat szerint a férfi 2023. július 8. napján először a kora esti órákban jelent meg a volt élettársa kunszentmiklósi házánál, ahol ekkor csak a sértett tartózkodott otthon. A vádlott elvette a nő által használt, az iratait és 3.000 Ft készpénzét is tartalmazó pénztárcát, abból kivette a sértett nevére kiállított, targoncavezetői engedélyt, amit ott helyben széttépett, majd a pénztárcával együtt távozott az ingatlanból.

Pár órával később, a késő esti órákban, a férfi visszament a házhoz. A ház hátsó ajtajának üvegét betörte, majd az így keletkezett nyíláson keresztül benyúlva kinyitotta az ajtót és bement a házba, ahol volt élettársával összeszólalkozott. A vita során a nő többször felszólította a férfit, hogy menjen el, de ennek a vádlott nem tett eleget, sőt egy alkalommal combon rúgta a sértettet. A további bántalmazást a lányuk akadályozta meg, aki ellökte édesapját. Ezt kihasználva a nő kiment az utcára és telefonon értesítette a rendőrséget.

Ezt követően a férfi magához vette a nő válltáskáját és azzal megpróbált kisétálni a házból, azonban a lánya – mivel tudta, hogy édesanyja a táskában tartja a pénzét – megfogta a táska pántját és felszólította apját, hogy azt adja vissza. A férfi ekkor lánya irányába fordult, aki félelmében a pántot elengedte. A vádlott ezután – azért, hogy a táskát megtartsa – meglökte a lányát, majd zsákmányával együtt kisétált a házból. Az utcán a táskából kivette a volt élettárs 26.960 Ft készpénzét, és 2.000 Ft értékű gyűrűjét, míg a táskát eldobta.

A volt élettárs hívására, rendkívül gyorsan a helyszínre érkeztek a rendőrök, akik a háztól egy utcára elfogták és őrizetbe vették a férfit, akitől a pénzt és a gyűrűt is lefoglalták, így a rablással okozott kár – a táska kivételével – megtérült.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit rablás és magánlaksértés bűntettével, valamint lopás, okirattal visszaélés és könnyű testi sértés vétségével vádolja és vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza. A vádlott bűnösségéről a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

(A rendőrség által a helyszíni szemle során készített fényképeken a ház hátsó ajtajának betört üvege és a vádlott által elvitt gyűrű látható.)

Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség