Sárkányhajó versenyt rendeztek a Kecskeméti Fürdőben

2023. 01. 14., 19:16
Medencés sárkányhajó versenyt rendezett a Hírös-Kecskemét Vízi Sportegyesület szombaton a Kecskeméti Fürdőben. 26 csapat 55 legénységgel indult a nem mindennapi megmérettetésen, ahol férfi, női és mix kategóriában indulhattak a csapatok.
A galéria 43 képet tartalmaz

Nem az úszók foglalták el szombaton a Kecskeméti Fürdő 50 méteres medencéjét, hanem egy óriási sárkányhajó terült el a medence feszített víztükrén. Szombaton rendezte a Hírös-Kecskemét Vízi Sportegyesület medencés sárkányhajó versenyét, ahová az ország minden pontjáról érkeztek profi és amatőr sportolók.

-Pécsről, Szegedről, Szarvasról, Békésről, Budapestről, Dunaújvárosról vagyis az ország szinte minden részéről érkeztek sportolók. 26 csapat 55 legénységgel vett részt a rendezvényen. Voltak profi csapatok, amelyek leigazolt játékosokkal, versenyzőkkel érkeztek illetve szabadidős kategóriában cégek is részt vettek a megmérettetésben. Ők nem gyakorolnak évről-évre, minden héten minden hónapban, hanem a buli kedvéért összeállnak és eveznek egy jót. Női férfi és mix kategóriában indultak a csapatok.– mesélte a lelátót színültig megtöltő szurkolótábort látva Kutasné Balla Erika Hírös-Kecskemét Vízi Sportegyesület elnöke.

Maga a verseny és a játékszabályok nem bonyolultak. Hatan ülnek a hajó egyik végében és hatan ülnek a másik végében. Egymással szemben eveznek és egy percen belül két méterre el kell tolni a másikat, az nyer, aki el tudja tolni a másikat.

Dr. Salacz László országgyűlési képviselő is kilátogatott a különleges sportversenyre és az eredményhirdetés előtt elmondta: Nagyon örül, hogy ez a sárkányhajó is meghonosodott hazánkban, hiszen minden van benne, ami egy közösségteremtéshez szükséges. Az összehangolt munka, a közös erőfeszítés, amivel sikereket lehet elérni. Külön öröm számomra, hogy Kecskemét mindent le tud fedni, ami a sportok palettáján megfigyelhető, itt az Alföld szívében, ahol távol vagyunk mind a két nagy folyótól. És most már nem csak az alapokat,

A Hírös-Kecskemét Vízi Sportegyesület elnöke 2023-as terveiről is beszélt a Kecskeméti Médiacentrumnak.

-Hamarosan lesz egy szezonnyitónk a Szabadidőközpontban, ahogy az időjárás engedi márciusban. Illetve amire nagyon készülünk és várjuk a csapatok jelentkezését május 19-én a gyerekeknek egy ingyenes program, a Sulisárkány. Tavaly rendeztük meg először és óriási sikere volt, várjuk az iskolákat - nyilatkozta Kutasné Balla Erika.