Sárközi Ákos sztárséf együtt főzött a máltais gyerekekkel
2025. 04. 30., 18:41
Sárközi Ákos séf és a Textúra étterem munkatársai közös ebéddel lepték meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Családok Átmeneti Otthonának lakóit. A délelőtt folyamán az otthonban lévő gyermekek közösen készíthették el az ételeket Budapesten a séf éttermében.
A galéria 6 képet tartalmaz
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Családok Átmeneti Otthonának öt gyerkőce Budapesten járhatott Sárközi Ákos Michelin-csillagos séf, Textúra éttermében.
– Sárközi Ákos Michelin-csillagos séf, illetve a Textúra étterem munkatársai jelenlétükkel és az élményprogram nyújtásával ajándékoztak meg minket, ami azt jelenti, hogy az átmeneti otthon öt gyermek lakója Budapestre látogatott Ákos séfnek az éttermébe, ahol egy közös élményfőzésen vettek részt.
— mondta el a Kecskeméti Médiacentrumnak dr. Rigó Orsolya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régió regionális ügyvezetője.
”
A gyerekek a látogatás mellett közös főzésen is részt vehettek a séfnek köszönhetően.
Reggel nyolckor indultunk innen a gyerekekkel, öt gyereket vittünk fel. A Textúra étterembe volt meghívásunk Sárközi Ákos Michelin-csillagos séf éttermébe. A gyerekeket nagy szeretettel várták, saját kötényt kaptunk. Együtt készítettek melegszendvicset, amit együtt is fogyasztottak el a séffel, illetve utána volt ebédkészítés is
— meséli Pozsgainé Hőgye Tünde, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Családok Átmeneti Otthonának intézményvezetője.
”
Ezt követően Kecskeméten a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Hoffman János utcai intézményébe látogatott a séf és a Textúra étterem pár munkatársa, ahol befejezték az előkészített ételeket.
– Azt akartuk megmutatni, hogy igenis, ha sokan összefogunk, tudunk segíteni olyan családoknak, olyan rászorulóknak, akiknek akár a mindennapi betevő és probléma. Mi most elhoztunk egy klasszikus ételt. Gondolkodtam sokat, hogy vajon milyen étellel tudnánk kedveskedni. Megkérdeztem a gyerekeket, hogy mi a kedvencük és a spagetti után a második kedvenc volt a rántott hús
— mondta Sárközi Ákos, Michelin-csillagos séf.
”
A séfnek nem ez az első jótékony programja, ugyanis mint elmondta, ha tud segíteni, akkor mindenhol ott a helyük, az pedig ráadás, hogy a gyerekekkel együtt főzhetnek. Anyák napja alkalmából a gyermekek nemcsak rántott húst készítettek uborkasalátával és krumplipürével, hanem egy különleges desszertet is. Az ebéden 20-an vettek részt, édesanyák és gyermekeik, akik mint elmondták, a mai nap után a jövőben séfek szeretnének lenni.
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlapon - kizárólag a felhasználói élmény fokozásának érdekében - ún. sütiket alkalmazunk. A hírportál használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.