Sikeres hulladékcsökkentési akciók

2023. 01. 20., 18:55
II. helyezést ért el a „Közigazgatási szerv/hatóság” kategóriában Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala. A város tavaly csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét címet viselő nemzetközi pályázathoz. A szemléletformáló program magyarországi koordinátora, az Energiaügyi Minisztérium értesítette a városházát az elért eredményről.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 17 képet tartalmaz

Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala is csatlakozott 2022-ben az Európai Hulladékcsökkentési Hét címet viselő nemzetközi pályázathoz. Az Európai Hulladékcsökkentési Hét célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a textil, mint hulladékfajta tudatos hulladékgazdálkodására, a ruhák hulladékká válásának megelőzésére, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára. A programhéten a tudatos hulladékgazdálkodási ismeretek átadásán túl, az újrahasznosítás lehetőségeit és örömeit is igyekeztek átadni a kollégái részére a közösségi programban.

A Hivatal célul tűzte ki, hogy a kollégáit aktívan vonja be a szemléletformáló akcióba. Most az Energiaügyi Minisztérium értesítette a városházát, hogy a szervezett programok – a „Ruházd át!” – Gardróbcsere-program és a „(T)Öltsd meg szeretettel – Workshop az újrahasznosítás jegyében” című akció a „Közigazgatási szerv/hatóság” kategóriában II. helyezést ért el.

Gondold újra! - patchwork kiállítás az újrahasznosítás jegyében

A képek a patchwork kiállítás megnyitóján készültek 2022. november 21-én. A tárlat is az Európai Hulladékcsökkentési Hét programjainak egyike volt, melyen több hivatali dolgozó munkája is szerepelt a kiállított tárgyak között. A kiállításon helyet kapott egy a városháza mását megjelenítő fali textilkép is, amely az épület felújítását megelőző homlokzatot örökíti meg. A falikép civil összefogással készült el 2x1 méteres méretben. Megalkotásához a Kecskeméti Napraforgó Foltvarró Egyesület tagjai és az SOS Gyermekfalu lakói is hozzájárultak. A kiállítást egy héten keresztül bárki látogathatjátok szabadon.