„Standokon” a Hírös Gazdaság 2023 őszi kiadása

2023. 10. 30., 16:15
A Kecskeméti Médiacentrum tematikus gazdasági periodikája, a Hírös Gazdaság újabb számmal jelentkezik. Hasábjain - a téma sok aktuális, helyi tényének csokrában - összefoglaljuk az idén 75 éves Univer aktualitásait, és átfogó beszélgetést közlünk a mesterséges intelligencia magyar származású, világélvonalbeli kutatójával, dr. Tilesch Györggyel is.

Október 30-a hétfőtől elérhető a friss Hírös Gazdaság. A magazin címlapsztorija bemutatja a 75 éves Univer-csoport idén átadott új, hetényegyházi üzemét. Az Erős Pista Fesztivállal is megünnepelt szép jubileum alkalmából a cégcsoportot 40 éve vezető Szarka Balázzsal is beszélgettünk múltról, jelenről és a jövőbeli tervekről.

Fontos eseményként számol be aktuális számunk a november 10-én megrendezendő kecskeméti TEDxNeumann Konferenciáról, mely lehetőséget teremt arra, hogy kiváló hazai és külföldi előadók a legaktuálisabb témákat hozzák el Kecskemétre.

Szintén az egyetemi élet egyre komolyabb felpörgését jelzi egyrészt a tény, hogy nemrég megalakult a fontos, érdekes előadókat ígérő Neumann Klub, másrészt, hogy az esemény azonnal egy rendkívül kurrens témában, a mesterséges intelligenciával kapcsolatban hozott világszerte elismert kutatót, a magyar származású dr. Tilesch György személyében. A vele készült beszélgetés is olvasható a lap hasábjain.

Érdekes interjút közlünk továbbá a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. - dr. Nagy Zoltán évtizedes munkásságát váltó -, idén kinevezett vezetőjével, Andreas Nüblerrel. Az eddig elsősorban kutatás-fejlesztéssel foglalkozó 40 éves szakember nem hazudtolta meg múltját, a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. új jelmondatának azt választotta: „Szenvedélyünk az innováció”. Szándékuk nem kevesebb, mint a globálisan jelenlévő Phoenix Mecano legsikeresebb egységévé tenni a kecskeméti leányvállalatot.

A Hírös Gazdaság további cikkei között olvashatók például a megyei kereskedelmi és iparkamara aktualitásai, a KIK-FOR vezetőjének gondolatai a cég jelenlegi folyamatairól, valamint tudósítunk a Fornetti frachise-sikeréről, a Bács-Klíma élvonalbeli épületgépészeti tevékenységéről, az MVM új, nagyteljesítményű kecskeméti naperőművéről, és bemutatjuk a példanélküli, Kecskeméten készült 3D-nyomatott vályogszaunát is.

Az ingyenes magazin a Kecskeméti Médiacentrum szerkesztőségében személyesen beszerezhető munkaidőben, fellelhető az ismert terjesztőpontokon – nyilvános és vendéglátóhelyeken – vagy letölthető pdf-formátumban a magazin honlapjáról (hirosgazdasag.hu).