Szándékosan gyújtogatott a munkásszálón, a vasútállomáson fogták el

2023. 02. 24., 10:16
Gyújtogatás történt tegnap egy kiskunfélegyházi asztalosüzemben. A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók elfogták azt a 32 éves férfit, aki a bűncselekmény elkövetése után el akart szökni. Különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletével gyanúsítják.
Képünk illusztráció

Ahogyan korábban írtuk, csütörtökön tűz ütött ki egy félegyházi épületben, egy embert kórházba vittek. Mint kiderült, nem véletlen okozta a tüzet. Gyújtogatásról érkezett bejelentés egy kiskunfélegyházi asztalosüzemből tegnap délelőtt a rendőrségre. A helyszínen kiderült, hogy az üzem felett kialakított munkásszálló egyik lakója összecsomagolt és elment, ám távozása előtt a folyóson lévő éghető anyagokat meggyújtotta, ezzel több helyen szándékosan tüzet okozott. A férfi tudta, hogy az épületben többen is tartózkodnak éppen. A tüzet a lakók észrevették, és még a tűzoltók kiérkezése előtt elkezdték oltani; ekkor ketten könnyebben megsérültek.

A rendőrök a gyújtogatással gyanúsítható sarkadi lakost a kiskunfélegyházi vasútállomáson elfogták és előállították.

A 32 éves férfit a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletével gyanúsítják. Őt kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.