Táblát avattak Slavko Truntic kungfu-mester emlékére Katonatelepen

2022. 12. 04., 13:45
Táblát avattak az idén elhunyt horvát Wing Tsun kungfu-mesternek, Slavko Trunticnak, az EEWTO Kelet-Európai Wing Tsun Szövetség alapítójának emlékére vasárnap délelőtt a katonatelepi Mathiász János Általános Iskolánál. A megyei önkormányzat és a Magyar Wing Tsun Egyesület által állított emléktábla azt hirdeti, hogy Slavko Truntic 1989-ben Katonatelepen rakta le a Wing Tsun kungfu alapjait.
A galéria 34 képet tartalmaz

Máday Norbert Wing Tsun kungfu nagymester, Slavko Truntic tanítványa ünnepi beszédében úgy fogalmazott: "Egy olyan mester előtt jöttünk tisztelegni, aki nem edző volt, nem coach, nem tréner, hanem a harci művészetek mestere".

Hangsúlyozta: a semmiből létrehozott valamit. "Az az igazán nagy, aki a semmiből is tud teremteni. Ő teremtett tanítványokat, iskolákat, és ami nagyon fontos: Hongkong sikátoraiból és abból a teremből, ahol Bruce Lee is tanult, elhozta azt a harcművészetet, amiről akkor még senki sem hallott, és úgy örökítette tovább, ahogy ő megkapta" - mondta Máday Norbert.

Mario Poljak horvát tanítvány, valamint - a korai magyar tanítványok nevében - Szigedi László emlékezett meg a mesterről.

Az emlékező beszédeket a Wing Tsun kungfu első formagyakorlatának bemutatója követte, az esemény zárásaként pedig a kegyelet virágait helyezték el az emléktáblánál. Koszorút helyezett el dr. Salacz László és dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselők és dr. Fekete Gábor önkormányzati képviselő.