Több száz új katona jelentkezett a toborzóirodában szolgálatra

2023. 01. 09., 19:30
Eredményes évet zárt 2022-ben a Magyar Honvédség kecskeméti 13. Hadkiegészítő és Toborzó Irodája. Több millió forinttal támogatták a honvédséghez kötődő nyugdíjasokat és közalkalmazottakat, emellett pedig több száz új katona jelentkezett a toborzóirodában szolgálatra.

Ismét sikeres évet tudhat maga mögött a Magyar Honvédség kecskeméti toborzóirodája. Gáldonyi Sándor őrnagy, a kecskeméti 13. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda vezetője szerint minden évben vannak olyan szakterületek, amelyek kiemelkedőbbek. Az is kiderült, hogy a szolgálati formák népszerűsége folyton változik.

– Örülünk annak, hogy az önkéntes tartalékosok és a szerződésesek létszáma is nagyon sokat gyarapodott a Bács-Kiskun megyei állományban. Közel 100 fő fölött tudtunk szerződéses és közel száz fő fölött tudtunk tartalékos katonát behozni a Magyar Honvédségbe. Ezek nagyon szép számok országos viszonylatban is – emelte ki Gáldonyi Sándor.

Emellett a 2022-es évben a szociális gondoskodás terén is kiemelkedő teljesítményt nyújtott a toborzóiroda. Ugyanis több mint száz honvédséghez kötődő nyugdíjast tudtak összesen 7 millió forintnyi összeggel támogatni. A honvédség már a továbbtanulás előtt álló fiatalokat is tudja segíteni információval.

– A Magyar Honvédség sok lehetőséget tartogat a továbbtanulás tekintetében, ahogyan a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is – tette hozzá az őrnagy. Ilyen az altiszti, illetve a kadétképzés.

Bács-Kiskun megyében több kadétképzéssel foglalkozó középiskola is található. Kecskeméten a Gáspár András Technikumban lehet katonai képzést választani, akár szakkörös formában is.