Több városban is károkat okozott a viharos erejű szél

2023. 03. 11., 21:07
Ágakat szakított le, villanyoszlopokat döntött meg és egy épület szigetelését is megbontotta a mai viharos erejű szél Kecskeméten. Bács-Kiskun vármegyében öt településen tizenhárom káreseményről érkezett bejelentés.
Fotó: Sebességmérés/Útinform Kecskemét

Tizenhárom káresemény történt Bács-kiskun megyében reggel 6 óra óta. Mindegyik Kecskemét és környékén. Többnyire nagyméretű fák és gallyak szakadtak villanyvezetékekre, illetve kerítésekre. Az érintett települések között szerepel Kecskemét mellett Tiszakécske, Kiskunhalas, Lajosmizse és Kisszállás is. Napközben 100-110 km/h-s széllökéseket lehetett tapasztalni, amelyek várhatóan éjszakára fognak lecsendesedni.

Egy a közösségi oldalra feltöltött képen látszik, hogy a Vízmű utcában egy villanypóznát is megdöntött a viharos szél.

A Deák téren is károkat okozott a szél, ahol egy épület tetejét bontotta meg. A tűzoltók kézzel szedték le a meglazult lemezelemeket.

Az Ojtozi utcában egy 10-15 méteres fenyő dőlt rá villanyvezetékre. Az áramszolgáltató munkatársai áramtalanították az érintett szakaszt, majd a tűzoltók a fát többfelé fűrészelték. Így nagyobb áramkimaradás nem volt.

A Sebességmérés/Útinform Kecskemét Facebook csoportban osztották meg azt a videót is, amelyen látszik, hogy a Dobó körúton egy társasház szigetelését megbontotta a szél.

Személyi sérülésről nem érkezett információ egyik esettel kapcsolatban sem.