Többször orrba verték nő ismerősüket, majd kirabolták

2023. 09. 21., 08:37
A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség rablás és súlyos testi sértés miatt vádat emelt két többszörösen büntetett férfival szemben, akik a reggeli órákban a városközpont egy félreeső közében ököllel bántalmazták nő ismerősüket, orrba verték, majd a földre került áldozatuktól elvették a táskáját.

A vádirat szerint a többszörösen büntetett férfiak – az ügy vádlottjai – 2023. május 27-én a korareggeli órákban Kiskunfélegyháza központjában összetalálkoztak a kerékpárját toló nőismerősükkel – az ügy sértettjével - és együtt folytatták útjukat. Egy félreeső közben a vádlottak váratlanul közrefogták a sértettet és az idősebb férfi pénzt követelt tőle. Miután a nő nem tett eleget a felszólításnak, fiatalabb társa ököllel orrba vágta a sértettet, aki ettől megszédült, de nem esett el. Ezt látva az idősebb férfi szintén ököllel további ütést mért a nő orrára, amitől azonban áldozata már a földre zuhant és az orra is vérezni kezdett.

Ekkor a fiatalabb vádlott leszakította a földön fekvő sértett vállán lévő táskát, majd mindketten elszaladtak a helyszínről.

A rablók egy távolabbi helyen elosztották egymás között a nő pénztárcájában lévő 27 ezer forintot, majd a táskát eltépték és megszabadultak tőle. A zsákmányolt pénzből szeszesitalt és cigarettát vettek, amit el is fogyasztottak. A kiskunfélegyházi rendőrök néhány órán belül mindkettejüket elfogták. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett.

Az ügyészség az elfogásuk óta letartóztatásban lévő férfiakat rablás, valamint súlyos testi sértés bűntettével vádolja és ezért velük szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségükről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság hoz döntést.