TOP-Tarisznya: Településfejlesztési díjat kapott a Kis Vuk Szentkirályon

2024. 04. 03., 08:29
A 2023 végével befejeződött Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében Bács-Kiskunban történelmi léptékű, több mint 100 milliárd forint értékű fejlesztéssorozat valósult meg, melyből a vármegye valamennyi települése részesülhetett. Ennek köszönhetően Szentkirály is jelentős beruházás valósulhatott meg.

Sok más Bács-Kiskun vármegyei településhez hasonlóan a szentkirályi önkormányzat is fontosnak tartotta, hogy bölcsődei szolgáltatással segítse a kisgyermekes családokat. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően két csoportszobás, 28 férőhelyes önkormányzati bölcsőde létesült.

Az épületben melegítőkonyha, játszóudvar, babakocsi- és kerékpártároló, valamint akadálymentes parkoló is helyet kapott, valamint eszközbeszerzésre is volt lehetőség. A csaknem háromszázmillió forintból elkészült egyedi arculatú épület tetőterét is beépítették. A Kis Vuk Bölcsőde fejlesztési projektje 2022-ben Településfejlesztési Díjban részesült. 

A fenti tartalom Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata cikksorozatának része. A sorozat az előző Európai Uniós pályázati ciklusban a vármegyei önkormányzat által koordinált legfontosabb beruházásokat mutatja be.