Veled fogom a kollégádat agyonverni - kiabálta a dühöngő orvhalász

KÖZLEMÉNY
2023. 03. 22., 10:17
Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt folytatott büntetőeljárást a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság egy 42 éves dunaharaszti férfival szemben.

A gyanúsítottat halőrök akarták ellenőrizni a Tassi-zsilip déli partján, az egyik stégnél 2022. december 16-án délután, mivel információjuk volt arról, hogy a férfi halat szokott lopni. Amikor a feltételezett elkövető kezében egy halakkal teli nejlonzacskót láttak, odaléptek hozzá és felszólították, hogy adja át a horgászengedélyét. A személy nem tett eleget a kérésnek, és a szatyrot a kabátja alá rejtette. Az ellenőrök ekkor ismét felszólították, most arra, hogy adja elő a ruhája alatt dugdosott portékát, ám a férfi inkább az erdőbe hajította azt. Ezt követően összeszedte a holmiját és beült a kocsijába, láthatóan indulni készült.

Az ellenőrök megpróbálták őt visszatartani: egyikük megfogta a kormányt és a férfi karját, de az lassan gázt adott és pár métert előre is haladt, mit sem törődve azzal, hogy a halőr a járműbe kapaszkodik. Elszöknie azonban nem sikerült, végül intézkedés alá vonták az ellenőrök, és értesítették a rendőröket a történtekről. A férfit a kiérkező járőrök előállították, azonban előtte még annyit odakiabált az egyik halőrnek, hogy "veled fogom a kollégádat agyonverni”.

A kunszentmiklósi nyomozók közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt hallgatták ki a dunaharaszti lakost. Az ügyben szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság