Versenyzéssel indul a nyár a Koppányoknál

2024. 06. 05., 16:32
Június 1-jén Tatán versenyeztek a Kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület íjászai. A XVII. Tatai Történelmi Íjászversenyt a Tatai Celőkék Íjász Szakosztálya rendezte meg a tatai vár és a Tatai-tó lenyűgöző környezetében.
A galéria 17 képet tartalmaz

A verseny lebonyolítása a Magyar Íjász Szövetség Történelmi szakága által kiírt szabályzat szerint zajlott, és egyben a Történelmi Országos Bajnokság felkészítő kvalifikációs versenye is volt. A kialakított pálya sok kihívást rejtett az alföldi íjászoknak, mert a célok többsége vagy felfelé, vagy lefelé lövéssel volt lőhető, a terepviszonyok adta lehetőségeknek megfelelően. Az időjárás kegyes volt a versenyzőkhöz, mert az előrejelzések ellenére pár csepp esővel „megúszták” a napot az íjászok.

Eredmények:

  • Modern pusztai íjjal: Dongó-Gárgyán Imola 1., Bicskeiné Csányi Mária 2., Szeibert Imre a legnépesebb kategóriában a 11. helyen végzett.
  • Vadászreflex íjjal: Varga-Bene Olívia 2., Kis Mónika 3., Dinnyés Gyula 3. helyezést ért el.

Ugyanezen a napon a Koppányok Egerben is érdekeltek voltak a Tinódi Lantos Sebestyén történetére szervezett íjászversenyen!

Eredmények történelmi íjjal :

Kövecses Zsuzsanna harmadik, Tamáskovics Gyula hatodik lett.