Viszik a fenyőket, tartsuk be a szabályokat!

2023. 01. 09., 11:34
Megkezdte a lebontott karácsonyfák elszállítását Kecskeméten a Duna–Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. Elsőként Kadafalva és Szarkás városrészekben gyűjtötték össze a kidobott fenyőket múlt szerdán.

Ugyanezekbe a városrészekbe január 18-án tér vissza a zöldjárat. A mai napon Hetényegyháza, Belsőnyír, Külsőnyír, Úrihegy és Petőfiváros került sorra. A kidobott fenyőfák begyűjtése 10-én kedden a belvárosi területeken és Máriaváros, Széchenyiváros, Alsószéktó, Máriahegy, Méntelek, Szeleifalu és Talfája városrészekben folytatódik.

Szerdán az Árpádvárosból, Erzsébetvárosból, Kossuthvárosból és a Rákóczivárosból szállítja el a DTkH a fákat. A zöldjárat januárban csak a fenyőket viszi el és minden városrészből két alkalommal.

A díszektől megszabadított fákat az ingatlan előtti közterületre kell kihelyezni úgy, hogy könnyen mozdíthatók legyenek, és ne akadályozzák sem a jármű-, sem a gyalogosközlekedést. Az elszáradt növények kihelyezésére a gyűjtési nap reggelén 6 óráig van lehetőség. A rosszul vagy rossz helyre kirakott fenyőket a hulladékgazdálkodási közszolgáltató nem tudja elszállítani.

A részletes szállítási naptár elérhető a DTkH weboldalán.