Volt élettársát rabolta ki - őrizetbe vették

2023. 01. 09., 11:05
A kiskunhalasi rendőrök forrónyomon eredtek a bűnelkövető nyomába.

Egy 19 éves kiskunhalasi lány 2023. január 8-án délután bejelentette a rendőrségen, hogy néhány órával korábban volt élettársa kirabolta.

A fiatal elmondta a rendőröknek, hogy délelőtt mozgássérült édesanyja megbízásából eladott egy négykerekű mopedet. Az ügyletet a háza udvarán bonyolította le, meg is alkudott a vevővel, aki a vételárat helyben kifizette. A lány felhívta az édesanyát, hogy megkötötte az üzletet, majd a telefont és a pénzt eltette a kabátja zsebébe. Ekkor ért az ingatlanhoz a nő korábbi élettársa, egy 20 éves kiskunmajsai lakos. A vevő távozása után bementek az épületbe, ahol szó szót követett, végül a férfi a kanapén ülő nőt a földre lökte, letépte róla a kabátját, majd elszaladt.

A nyomozók a bejelentést követően azonnal a bűnelkövető felkutatásába kezdtek, melynek eredményeként őt 14 óra 30 perckor elfogták. A rablás bűntett elkövetésével gyanúsítható férfit – kihallgatását követően – őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására - olvasható a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfői közleményében.