155 ezer adag instant tészta a rászorulóknak a Nissin Foodstól

2023. 02. 06., 13:56
155 ezer adag instant tésztát ajánlott fel a Nissin Foods Kft. rászoruló emberek, családok télvégi támogatásaként a Magyar Élelmiszerbank Egyesület számára. Az adományokat az egyesület néhány napon belül eljuttatja a nélkülözőknek az országos élelmiszermentő- és osztó hálózatán keresztül.

Összesen 155 ezer adag instant tésztát ajánlott fel a kecskeméti székhelyű Nissin Foods Kft. a Magyar Élelmiszerbank Egyesület számára. A szervezet rászoruló embereknek, családoknak nyújt segítséget, évente 250 ezer ember részesül az adományaikból. Az élelmiszerbank céljaival, a vállalat filozófiája is egybecseng miszerint „a világbéke akkor jön el, ha mindenki számára lesz elegendő étel.”

– Számunkra rendkívül fontos a társadalmi felelősség vállalás, nem csupán helyi, hanem országos szinten is. Így mára az adományozás a mindennapi életünk részévé vált. Nem csupán a munkavállalóinkat támogattuk egy egyszeri rezsitámogatással, hanem azokat a rászorulókat is, akiket leginkább sújt az élelmiszer- illetve az energiaár növekedése 
— mondja Gyarmati Katalin, HR vezető, Nissin Foods Kft.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület immár tizennyolcadik éve kutatja fel és gyűjti össze gyártóktól és kereskedelmi láncoktól a feleslegessé vált, de fogyasztható készleteiket. A jellemzően lejárat közeli vagy csomagolási hibás termékekkel Az élelmiszermentéssel a természet is jól jár, hiszen így nem vesznek kárba a feleslegek, és a lebomlásukkal a környezetet sem terhelik.

– Ez a 155 ezer adagnyi instant tészta rendkívül komoly segítséget jelent a tél utolsó heteiben, amikor nagyon sok család és rászoruló ember már az utolsó tartalékait éli fel vagy sajnos túl is van rajta. Éppen ezért örültünk a felajánlásnak, sokan már nagyon várják a kiosztást – árulta el Egyesület Nagygyörgy András, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatokért felelős igazgatója.

A most kapott adományokat az Élelmiszerbank karitatív szervezetek közreműködésével fogja nehéz sorsú emberekhez eljuttatni. A tésztákból gyermekotthonok lakói, idősgondozásban élők, családsegítő intézmények gondozottjai, fogyatékkal élők és nagycsaládosok is részesülnek.