Címke: adomány
Keresés
Dátum választó
Rendezés
6 találat
2024.02.23

Átadták az Üzleti Élet Jótékonysági Báljának adományait

Másfél-másfél millió forintot adott át ma (pénteken) délelőtt a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara két gyermekek védelmével, támogatásával foglalkozó szervezetnek. A kamara Üzleti Élet Jótékonysági Bálján befolyt összeget az Élethinta Közhasznú Alapítvány, valamint az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa kecskeméti központjának javára ajánlották fel.
2024.01.18

Több beteget tud ellátni mostantól a kórház kardiológiai osztálya

Négy darab új mobil betegőrző monitort vásárolt a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Invazív Kardiológiai Osztálya számára a Kecskeméti Szív- és Érgyógyászati Alapítvány. Az ehhez szükséges összeget a Jó Szívvel Tavaszköszöntő Jótékonysági Estély és Árverés szervezői adták át tavaly tavasszal. A közel 10 millió forintot a kórház kipótolta, így ki tudják cserélni a teljes számítógépes rendszert, valamint egy keringési paraméterek méréséhez szükséges csúcskategóriás monitort is be tudtak szerezni.
2023.12.20

Másfél millió forinttal támogatták a koraszülöttek ellátását

Az Ép-Gépész Holding Kft. 1.500.000 forinttal támogatta a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítványt, melyet jelképesen a cég egyik tulajdonosa Sziládi Sándor, és Slonszki Attila cégvezető adott át dr. Horváth Zsolt, kórház orvosigazgató és dr. Kelemen Edit főorvosnő részére, aki nemcsak a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Koraszülött és Újszülött Részlegének vezetője, hanem az alapítvány kuratóriumának elnöke is egyben.
2023.12.19

Hűtő-fűtő berendezést kapott a Mezei utcai Biztos Kezdet Gyerekház

A Biztos Kezdet Gyerekház 2020 óta működik Kecskeméten, azóta a téli időszakban gondot jelent a közösségi tér teljes felfűtése. A Kecskeméti TE és a HÉP Zrt. felajánlásával megoldódott a probléma: hűtő-fűtő berendezést kapott az épület, melyet a fűtési szezon kezdetén be is szereltek. Kedd délelőtt dr. Salacz László országgyűlési képviselő, dr. Filus Andor, a KTE ügyvezetője és Nikitscher Tamás, a csapat egyik játékosa látogatott el a gyerekházba.
2023.11.17

Árpád-házi Szent Erzsébetre emlékeztek a wojtylások

II. András király és Merániai Gertrúd lánya Szent Erzsébetként vált közismertté a magyarság körében. A szentéletű királynő egyházi emléknapjához közeledve rövid megemlékezést tartott a Wojtyla Ház sorsközössége a szokásos déli ételosztás előtt.
2023.09.06

Újabb gyűjtés indult a földeáki család megsegítéséért

Egy földeáki család megsegítéséért fogtak össze újból a kecskemétiek. Németh Gábor január elején vesztette el tragikus hirtelenséggel feleségét. A családapa egyedül neveli most első osztályos és tízhónapos gyermekeit. Mivel dolgozni nem tud, nehéz helyzetbe került. Áprilisban már ment egy mentőcsomag, most az iskolakezdésre újabb segítséget kap a család ezúttal is egy összefogásnak köszönhetően.