194 milliós sportfejlesztés Katonatelepen

2023. 05. 25., 16:01
A képviselők döntése értelmében Kecskemét Önkormányzata hozzájárult ahhoz, hogy a Katonatelepi Sportegyesület 194 millió forint értékű, sportcélú ingatlanfejlesztési beruházást hajtson végre a Katonai Sporttelep területén. A beruházás keretében új öltöző és klubhelyiség jöhet létre.

A közgyűlésen Falu György alpolgármester gratulált a katonatelepi embereknek, Mint mondta: az, hogy Kecskemét egy közösséggé tud formálódni, nagyon fontos, csak az emberekkel közösen lehet ezt megvalósítani –mondta az
alpolgármester. Dr. Fekete Gábor szerint ez a beruházás egy újabb siker Katonatelepen. Az elmúlt időszakban több nagy léptékű fejlesztés történt a városrészben, most egy olyan lehetőséget kapott a körzet, ami egy valósággá vált álom.

A képviselő ismertette: először 85 millió forintos támogatásról volt, amiből 194 milliós TAO keret lett, amit kapott a sportegyesület. Több mint közösségi munka, amit az egyesület végez. – fogalmazott. A Katonatelepi Sportegyesület részére a
labdarúgó pályák 10 évre szóló térítésmentes használatát a vagyonkezelő KIK-FOR Ingatlankezelő és Forgalmazó Kft. tudja biztosítani. A képviselők egyöntetűen fogadták el a támogatásról szóló napirendi pontot.