23. alkalommal rendezték meg a Messzi István Emlékversenyt

2023. 08. 12., 18:35
Több országos csúcsot is megdöntöttek a sportolók ma a Messzi István Emlékversenyen. Az eseményt 23. alkalommal szervezte meg a Magyar Súlyemelő Szövetség és a Kecskeméti TE Súlyemelő Szakosztály. A serdülőtől egészen a felnőtt korosztályig versenyeztek a fiúk és a lányok.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 44 képet tartalmaz

Dagadtak az izmok és folyt a veríték ma a Messzi István Emlékversenyen a róla elnevezett sportcsarnokban. Immáron 23. alkalommal gyűltek össze az ország legjobb súlyemelői legyenek azok serdülők, felnőttek, fiúk, vagy lányok. A megmérettetés ma több volt, mint sport.

- Nagyon fontosnak tartjuk, hogy megemlékezzünk Messzi Istvánról, olimpiai ezüstérmesünkről. Hiszen a városnak nem sok olimpiai érmese van, ezért érdemes megemlékezni a kiemelkedő sportolóinkról. Szeretnénk ha személyét megismernék nem csak a sportolók, hanem a sport iránt érdeklődők is
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Bálint Csaba, a Kecskeméti TE súlyemelő szakosztályának vezetőedzője. 

75 nevezés érkezett a versenyre, azonban egy nap csak 60 fő indulhat, így ennyien mutatták meg mit tudnak a különböző kategóriákban. A rendezvényen Falu György alpolgármester köszöntötte a résztvevőket.

- Minden egyéni sportágnak a legnagyobb kihívása, hogy valójában a sportoló saját magával küzd. Óriási dolog ez, óriási főhajtás jár mindenkinek, aki például súlyemelő, vagy más egyéni sportágat választ. Rengeteg felkészüléssel, rengeteg erőfeszítéssel és lemondással jár mindez
— mondta Falu György, alpolgármester

Falu György kiemelte, egyetlen dolog számít, hogy az elmúlt hónapok munkáját, a felkészülés gyümölcsét, le tudta-e szüretelni a sportoló. Az alpolgármester köszöntője után egy-egy virágcsokorral köszöntötte Messzi István özvegyét, gyermekeit és unokáit.

A verseny eredményei hamarosan!